Кукленият театър бе отличен с награда ИКАР 2019

С национална награда за сценично изкуство за 2019-та година "ИКАР" бе отличен Куклен театър - Бургас по време на 45-тата церемония на Съюза на артистите в България, която се проведе снощи в Народния театър "Иван Вазов" в София. Наградата бе присъдена в категория "Куклен спектакъл" за постановката "Филифьонката, която вярваше в бедствия" от Туве Янсон. Сценарият и режисурата на спектакъла на Държавен куклен театър - Бургас е на Петър Тодоров, сценографията е на Ханна Шварц, а музиката на Петя Диманова. Видео дизайнът е дело на Владислав Илиев, а хореографията - на Петя Стойкова. В постановката е включен и гласът на Ицко Финци. В него участват Десислава Минчева - Тодорова в ролята й на Филифьонката и Неделина Роселинова в ролята на Гафсата. Наградата е излъчена от Гилдията на творците в кукленото изкуство. Успешният спектакъл на бургаския куклен театър "Филифьонката, която вярваше в бедствия" е история за всички възрасти. По красив и поетичен начин той разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на един отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не й се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си. Единственото живо същество наоколо е не по-малко странната Гафса. Двете са обречени да бъдат добри съседки, но страховете на Филифьонката им пречат. Впечатляващият спектакъл се опитва да даде отговор на един вечен въпрос - "Всъщност, дали най-добрият начин да се освободиш от страха не е да преминеш през него?". Ако още не сте гледали "Филифьонката, която вярваше в бедствия", можете да поправите тази "грешка" на 8-ми април от 19.00 часа в Държавен куклен театър – Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

НС ще ратифицира договорите за купуване на F-16

  • 19 Юли 2019
  • 34
Народните представители ще разгледат ратифицирането на четирите договора със САЩ за закупуването на осем изтребителя F-16, съобщава БНТ. Депутатите ще гледат на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2019 година.

С приложение на НАП ще проверяваме за злоупотреба с данните ни

  • 19 Юли 2019
  • 41
Най-важният въпрос в момента е какво могат да направят хората, които подозират, че личните им данни за изтекли. В момента правим приложение за сайта на НАП. На него всеки може да провери дали с неговите данни е било злоупотребено.

Всеки българин с кредит

  • 19 Юли 2019
  • 35
2,47 милиона българи имат заеми, а повечето от тях изплащат по повече от един. Това показва статистиката на БНБ, според която към декември 2018 г. в Централния кредитен регистър има 2,475 млн. кредитополучатели.

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 179
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 149
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.