« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

800 бургаски деца ще участват в „Ден на революцията в храненето”

В Образователната кампания "Ден на революцията в храненето 2019", която ще се проведе на 17 и 18 май, ще вземат участие 7000 деца от цялата страна. По предварителни заявки 800 от тях, рекорден брой, са бургазлийчета. Фондация "За храната" провежда националната кампания за трета поредна година в големи и малки населени места. Като част от събитието, на 18 май от 10:30 часа в бургаския експоцентър "Флора" ще се проведе кулинарна работилничка с участието на деца и родители. За тази цел е необходимо да се направи регистрация на следния линк: https://www.zahranata.org/campainii/food-revolution-day2019/burgas/ Фондация "За храната" предоставя на доброволците, които организират работилничките, рецепти и презентации, съгласувани с лекари-диетолози. Образователната кампания "Ден на революцията в храненето" има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци за сметка на т. нар "junk" храни. Тя иска да привлече вниманието на възрастните и най-вече на децата, да ги накара да се замислят каква храна използваме и какво влияние оказва тя на нашето тяло, а и на нашето самочувствие. Тази година мотото е "Не яж боклуци*, яж зеленчуци". Редовният прием на "junk" храна, включително газирани напитки с кофеин и захар, води до здравословни проблеми в дългосрочен план - затлъстяване, диабет тип II и др. метаболитни нарушения и хронични заболявания, емоционални нарушения - депресивни състояния, хиперактивност и др. Консумацията на този вид храни внася допълнителни и излишни килокалории към ежедневния калориен прием в детска възраст. Антидот на този вид храна е повишеният прием на плодове и зеленчуци. Зеленчуците са източник на полезни хранителни вещества, фибри, антиоксиданти, витамини (вит. А, вит. Ц, вит. К, фолиева киселина и др.) и микроелементи. Те са необходими за правилния растеж и развитие, за профилактика от заболявания и укрепване на имунната система.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 214
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 269
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 285
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 280
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 256
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение