Вижте празничната програма за 24 май

24 май е любимият празник на бургазлии, който се отбелязва по-масово дори от Никулден. Тази година ще бъде отбелязан своеобразен рекорд. Според предварителните записвания и подадената от учебните заведения информация, цели 8000 души ще участват в традиционното празнично шествие. За сравнение, през последните години броят им е достигал максимум 5000 - 6000. Шествието ще потегли в 10:30 часа с маршрут: пл. "Тройката" - ул. "Александровска" - ул. "Алеко Богориди" - Приморски парк, Културен център "Морско казино". От 11:00 часа на открита сцена "Охлюва" ще започне празничният концерт "България - дела велики и народ възродени". В него ще участват Роси Кирилова, Йордан Марков, Дани Милев бенд, ФА "Чинари", Детски хор "Милка Стоева", възпитаници на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и ДГ "Вълшебство". Водещ ще е Драгомир Драганов. От 12:00 часа в галерията на Дружество на художниците в Бургас, ул. "Александровска" 22, ще бъде открита изложбата "24 май". Тогава ще се връчи и призът за "Млад художник на годината" на името на Руси Стоянов. Докато тече многохилядното шествие, временно ще бъде спирано автомобилното движение по улиците "Левски", "Лермонтов", "Фотинов", "Цар Симеон", "Демокрация". Община Бургас призовава водачите на моторни превозни средства, които на 24 май не са ангажирани с участие в шествието или изпращане на абитуриент, да избягват преминаване през районите в града, където се събират много хора!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 43
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 77
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 85
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 79
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.