Утре учителите ще представят своите идеи за повишаване качеството на бургаското образование

На 14 юни, петък, в сградата на Бургаски свободен университет ще се проведе конференция на тема "Първокласно начало - от идеята - през практиката - към иновацията". В нея ще участват 107 учители от 28 училища на територията на общината - 10 средни, 17 основни и 1 начално, както и педагозите от Център за подкрепа на личностното развитие. В програмата на конференцията са включени 24 презентации, разпределени в два панела: "Общи проблеми на педагогическото взаимодействие в началното училище" и "Проблеми на методиката на обучението по български език и литература и на обучението по математика в началното училище". Регистрацията на участниците и гостите започва от 08.30 ч. във Фоайето на I-ви етаж в БСУ, а официалното откриване е от 09.00 ч. в Зала 110 на БСУ. Организатори на форума са Община Бургас и Бургаски свободен университет. В програмата му са включени също така пленарни доклади на проф. Галя Христозова - ректор на БСУ, проф. д-р Евелина Динева и проф. д-р Мария Алексиева. Целта на конференцията е да даде възможност на учителите да представят добри практики при обучението на учениците в I-ви клас, да обменят информация и опит със свои колеги и да набележат нови насоки за модернизиране и укрепване на системите на обучение и образование в I-ви клас. Тя е част от проекта на Община Бургас "Първокласно начало", който тази есен ще предложи изцяло нови класни стаи за първолаците в абсолютно всички тукашни училища - от това в най-малкото село до най-голямото градско. Пълна промяна ще претърпят общо 92 класни стаи. Бургаските първокласници, които ще пристъпят училищния праг наесен, ще учат в помещения с нови антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин, интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник. По програма "Първокласно начало" тази година се проведоха и две обучения за учители, чрез които те също се учиха да работят с нови технологии и нови методики за обучение.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 20
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 33
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 63
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 77
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 68
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: