Кампания за безопасен път до училище стартира в Бургас

На 15 септември стартира първото от поредица събития, които Областна администрация Бургас и представители на неправителствения сектор провеждат като част от кампания за превенция от транспортни произществия по пътищата на област Бургас. Доброволци от Национално Сдружение „Младежки глас“, „Организация за защита на българските граждани“, “SOS ПТП” ще помагат на ученици от три бургаски училища да пресекат безпроблемно по време на първия учебен ден. Младите хора ще спират автомобилите със специални табели СТОП, за да осигурят безопасното преминаване на учениците и стигането им до класните стаи. В кампанията ще се включат още представители на спешния телефон 112 и Инспектората по образование. Подобни мероприятия не се провеждат за първи път, като практиката показва, че се приемат положително както от самите ученици, така и от техните родители и учители. В събитието и тази година участие ще вземе обичаният от малчуганите инспектор Хитами – симпатичния хипопотам, който учи малки и големи на пътна безопасност. „Радва ме фактът, че в Бургас все повече шофьори спират пред пешеходна пътека, осигурявайки безпроблемното пресичане на най-уязвимите участници в движението – пешеходците. Това се случва благодарение на усилията, които бургаската общественост, институции и неправителствен сектор полагат срещу войната по пътищата. Разбира се и с подкрепата на медиите, които са незаменим партньор в превенцията за безопасност на движението. Приветствам ентусиазма на всеки един, който отделя от времето си и се включва в подобни кампании. Следващото събитие, което планираме е насочено към най-младите шофьори, тези, които тепърва взимат шофьорски книжки. За съжаление малкото опит, който имат на пътя, съчетан с желанието им да изпъкнат пред връстниците си често води до фатални последствия.“, коментира областният управител Вълчо Чолаков. Кампанията по пътна безопасност ще се проведе на 15.09.2016г. от 08:00 часа. Заместник-областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов ще присъстват лично по време на събитието в ОУ „Княз Борис I”. СОУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден Рудник“ и ОУ „ Антон Страшимиров“ в ж.к. „Славейков“ са другите две училища, които доброволците от неправителствения сектор ще посетят тази година.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

0 #1 profile5366 31-10-2018 18:01
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://zarechye.upravdom-z.ru/agb/public/img-1539195630.jpg
Отговор

Най-четени

Кметът на Бургас: България се връща на картата на водната топка с историческото първо Европейско първенство U15

  • 20 Юли 2019
  • 159
“България се върна на международната карта на водната топка с историческото първо Европейско първенство за юноши U15 в Бургас.

Двама контузени в „Нефтохимик” пропускат старта във Втора лига

  • 20 Юли 2019
  • 149
Часове остават до първия мач на Нефтохимик от новия сезон в първенството на Втора лига.

Разписанието на БДЖ вече е в Google maps

  • 19 Юли 2019
  • 233
Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас за Международния филмов фестивал BIFF

  • 19 Юли 2019
  • 204
Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас по покана на Община Бургас и организаторите на Международния филмов фестивал - BIFF.

LEN: Бургас връща България на световната карта на водната топка

  • 19 Юли 2019
  • 206
С домакинството на Европейското първенство по водна топка за юноши до 15 години Бургас връща страната ни на световната карта в този спорт.