Започна дарителска кампания за изграждане на паметник на Коджакафалията

Октомври 6, 2016 Бургас
Инициативен комитет започна дарителска кампания за събиране на средства за изграждане на паметник на Александър Георгиев - Коджакафалията. В подкрепа на тази идея са събрани 15 000 подписа. През април 2015 година Общинският съвет също взе решение Бащата на Бургас да бъде увековечен.

Компютърното обучение започва пилотно в 6 детски градини на Бургас

Октомври 6, 2016 Бургас
На 13 октомври официално стартира обучението по информационни технологии за деца от ІV възрастова група - 6-годишни. Община Бургас го въвежда пилотно за 300 деца от 6 детски градини - "Звездица-Зорница", "Вълшебство" - централна сграда и филиал, "Здравец", "Слънце" и "Калина-Малина" - кв. "Ветрен".

РИК напомня за важни срокове за избирателите

Октомври 6, 2016 Бургас
От Районната избирателна комисия изнесоха информация за важните срокове, отнасящи се за избирателите. До края на октомври гражданите могат да поискат да бъдат вписани в избирателните списъци, както и да искат да бъдат попълнени грешки и непълноти в тях.

Общината възстанови повредени съоръжения на детска площадка след опит за кражба

Октомври 6, 2016 Бургас
Новата детска площадка, която тази година бе открита до 42-ри блок в квартал "Възраждане", стана обект на посегателство. Неизвестни са се опитали да откраднат няколко от съоръженията там, но опитът е бил осуетен. Сред тях са две люлки, на които всеки ден се забавляват деца от жилищния квартал.

„Ало, измамите” заливат Бургаски регион – бъдете внимателни!

Октомври 6, 2016 Бургас
Поредна вълна на телефонни измами е на път да залее целия Бургаски регион, като само за последните два дни измамените са четирима души. Най-често използваната от престъпниците схема е : „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници”, според която възрастния човек получава телефонно обаждане / или на стационарния или на мобилния си телефон/ от непознат глас, който го заплашва с нанасяне на телесни повреди и заплахи за живота и здравето му.

Внимание: НАП предупреждава, че се разпространява вирус от нейно име

Октомври 6, 2016 Бургас
Вирус от името на Национална агенция за приходите се разпространява чрез електронната поща, предупреждават от Агенцията. В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, са получени множество сигнали за фалшиво съобщение, в което потребителите се приканват да отворят прикачен файл с разширение rar.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!