Село Твърдица с двоен празник днес

Септември 10, 2016 Бургас
Днес, 10 септември, Твърдица има двоен повод - празник на селото и 60 години от първото българско олимпийско злато, спечелено от бореца Никола Станчев в Мелбърн'1956.

Без алкохол днес в Морската градина и жк. Лазур

Септември 10, 2016 Бургас
Кметът Димитър Николов издаде заповед, с която забранява продажбата и сервирането на спиртни напитки на 10.09.2016 г. от 12.00 до 24.00 часа в заведенията и обектите от търговската мрежа, намиращи се на разстояние до 500 м. от стадион "Лазур" и в Приморски парк - Северен плаж, к-с "Лазур".

Олимпиецът Венцислав Айдарски спечели плувния маратон от Острова до Моста

Септември 10, 2016 Бургас
Венцислав Айдарски спечели бургаския плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста на централния плаж. Роденият в град Сандански състезател преодоля разстоянието от 6400 метра за малко повече от час. Така Венцислав потвърди добрата си форма, демонстрирана на олимпиадата в Рио де Жанейро.

Обновяват бургаските читалища

Септември 10, 2016 Бургас
Наред с училищните, в Бургас текат ремонти на много читалища - не само в града, но и в съставните селища. Обновяването е поетапно и догодина ще дойде ред на други сгради. Водена от убеждението, че читалищата имат своята съвременна роля в културния живот на българина, Община Бургас активно помага за възраждането им.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!