« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

УМБАЛ-Бургас организира кръводарителска акция в помощ на родилка

Октомври 12, 2017 Здраве
УМБАЛ-Бургас призовава всеки, който има възможност и желание да помогне за спасяването на родилка, която е в тежко състояние. Жената е родила преждевременно близнаци, като в момента има нужда от кръвопреливане. Лекарите от болницата полагат всички грижи за родилката и бебетата.

Експерти от Бургас и Енез работят съвместно по важни екологични въпроси

Октомври 12, 2017 Бургас
Областна администрация Бургас започна изпълнението на проекта, с който ще бъде почистен каналът при езерото „Вая“. Всяка годинa, при проливни дъждове, същият надводняваше значителни площи, с което бяха нанасяни и сериозни имуществени щети.

"Гучи" казва сбогом на дрехите от пухени кожи

Октомври 12, 2017 Любопитни
Модната къща "Гучи" спира производството на дрехи и аксесоари от ценни животински кожи като норка и лисица. Новата политика влиза в сила от пролетната колекция за 2018 г., а причината е в промяната на потребителските вкусове и натиска от страна на природозащитници, предаде "Ройтерс".

САЩ ще напуснат ЮНЕСКО

Октомври 12, 2017 Светът
Съединените щати планират да напуснат Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО), като това може да стане още в петък, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на дипломатически източници.

Международна конференция събира световните експерти по опазване на орлите

Октомври 12, 2017 Бургас
От днес до 14 октомври, в Бургас ще се състои Международна конференция за опазване на малкия креслив орел. Конференцията е организирана от Българското дружество за защита на птиците и екипът на проекта „Горите на орела“ и събира над 60 учени и представители на природозащитни организации.

С премиера на „Парченцето" откриват 9-то издание на „Ерата на Водолея"

Октомври 12, 2017 Бургас
С премиера на постановката "Парченцето" на Държавен куклен театър - Бургас ще бъде открито днес 9-тото издание на Фестивала на българския физически и визуален театър и пърформънс "Ерата на Водолея".

В Италия 2 дни платен отпуск заради болно куче

Октомври 12, 2017 Любопитни
Италианка получи два дни платен отпуск, за да се грижи за болното си куче, съобщи асоциацията за защита на животните ЛАВ, цитирана от БТА. Поради необходимостта от спешна медицинска намеса за кучето, университетската служителка, която живее сама, отсъствала от работа, за да закара домашния си любимец при ветеринар.

„Пепеляшка“ отново на бургаска сцена

Октомври 12, 2017 Бургас
Балетът по музика на Сергей Прокофиев „Пепеляшка“ се завръща в програмата на Държавна опера – Бургас. Утре вечер от 19 часа на сцената ще излязат Веса Тонова, солист на бургаската опера и дълги години примабалерина на Софийска опера и балет, като самата Пепеляшка, примата на бургаската културна институция Галина Калчева.

Започва реконструкцията на пътя Слънчев бряг - Бургас в участъка между Поморие и Ахелой

Октомври 12, 2017 Бургас
Утре – 13 октомври, започва реконструкцията на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг - Бургас. Със средства от републиканския бюджет ще се изгради второ платно в отсечката между Поморие и Ахелой.

Норвежки еколози раззеленяват Сахара

Октомври 12, 2017 Любопитни
Норвежки еколози ще раззеленяват Сахара с морска вода и слънце. Технология за отглеждане на гори с помощта на слънчева енергия и морска вода ще позволи пустинята Сахара да се раззелени, обявиха от норвежко екологическо обединение.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!