40% от местата за първокурсници в университетите останаха празни

Октомври 23, 2017 България
40% от местата за първокурсници в университетите стоят празни, показва справка на МОН за реализирания план прием към края на септември, предоставена на в. "Сега". 62% от незапълнените места са в частни университети, при държавните картината е по-добра - заети са 81.6% от местата.

Отбелязваме Нощта на прилепите утре

Октомври 23, 2017 Бургас
За поредна година Бургас ще се включи в отбелязването на Международната нощ на прилепите. За разлика от предишни издания, този път акцентът да бъде насочен към възрастните граждани на града, а не към децата.

Директорът на ЦРУ: Без въпроси, ако Ким Чен Ун изведнъж умре

Октомври 23, 2017 Светът
Директорът на ЦРУ Майк Помпео призова да не му се задават въпроси, ако севернокорейският лидер Ким Чен Ун изведнъж умре. „Ако Ким умре, имайки предвид историята на ЦРУ, просто няма да говоря за това. Някой може да помисли, че това е случайно“, каза той.

Емитираме 1 млрд. лв. нов дълг, плащаме стар

Октомври 23, 2017 България
В бюджет 2018 предвижда нисък дефицит и повишаване на минималната заплата. Предвидено е емитиране на 1 млрд. лв. нов дълг за покриване на част от стари заеми. Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2018 г.

Петокласничка написа жалба заради тежките раници

Октомври 23, 2017 България
Петокласничката Теодора написа писмо до "Закрила на детето" (Държавната агенция за закрила на детето). „Здравейте, госпожо Кънева! (председателят на агенцията Офелия Кънева - б.р.) Казвам се Теодора, ученичка в 5 клас в училище „Добри Войников“ в София.

Прожектират „Възвишение“ предпремиерно на 4 ноември

Октомври 23, 2017 Бургас
Непосредствено преди да тръгне официално по кината от 10 ноември, новият български филм "Възвишение" ще бъде показан ексклузивно пред бургаска публика. Най-нетърпеливите имат възможността да са сред първите му зрители на 4 ноември от 17 часа в Cinema City, мол "Галерия".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!