Информационна кампания, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС, започва в областта

Октомври 6, 2017 Бургас
Какви са ключовите послания в програмата на страната ни, възможностите които се разкриват, погрешните виждания на гражданите за предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, са част от темите на информационна кампания, която стартира до дни в област Бургас.

Министър Петров: Ограничаваме употребата на наргилета  

Октомври 6, 2017 Здраве
Работната група, инициирана от Министерството на здравеопазването, разработи и предложи промени в нормативни актове, засягащи регулацията на употребата от непълнолетни лица на растителни смеси за пушене с наргиле и тяхното разпространение, посочи министър Николай Петров по време на парламентарния контрол.

Активисти против ядрените оръжия с Нобелова награда за мир

Октомври 6, 2017 Светът
Международната кампания за забрана на ядрените оръжия спечели Нобеловата награда за мир. Норвежкият Нобелов комитет награждава базираната в Женева организация "за работата й за привличане на вниманието върху катастрофалните хуманитарни последици от използването на ядрени оръжия.

Учени: Хората в градовете са по-здрави и щастливи

Октомври 6, 2017 Любопитни
Изследване, оспорващо популярното схващане за градския живот, показва, че хората, които живеят в гъсто населените и натоварени центрове са по-здрави и щастливи, отколкото обитателите на предградията.

Изложбата „Съкровища из личните архиви“ ни връща в романтичното минало на града

Октомври 6, 2017 Бургас
Държавен архив - Бургас и Община Бургас представят изложбата "Съкровища из личните архиви. Дарители на Държавен архив - Бургас 2012 - 2017 г.", посветена на 65-тата годишнина от създаването на архива в Бургас.

Време e за зимните гуми

Октомври 6, 2017 България
Утре предстои сериозна промяна на времето. По планините и планинските проходи ще вали сняг, а температурите ще бъдат около и под нула градуса. Мнозина от водачите на моторни превозни средства изчакват последния момент преди зимата, за да сложат зимните гуми на автомобилите си.

Яна Вълчева: Изкуството е инструмент за докосване на душата, а душата се нуждае най-вече от любов

Октомври 6, 2017 Интервю
Стихове, писани във времето, изживени, изчувствани, събрани в стилна черно-бяла книжка, идват да ни потопят в един прекрасен миг след лятото.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!