Пет сиви жерави почиват в Атанасовско езеро

Октомври 9, 2017 Бургас
С идването на есента и рязкото спадане на температурите, чувствително се промени и обстановката в Атанасовско езеро. Хилядите дъждосвирци и розови пеликани, доминиращи през август и септември, продължиха пътя си на юг и отстъпиха място на пристигащите от север различни видове патици.

Радев прекрати КСНС и насрочи нов заради липса на кворум

Октомври 9, 2017 България
Заради липса на кворум прекратих Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) и насрочих ново заседание на 17 октомври, съобщи президентът. Румен Радев даде брифинг след провелото се заседание на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията“.

Гарантират работа на всеки младеж, който завърши безплатно обучение за програмисти

Октомври 9, 2017 Бургас
Бургас става един от националните центрове на ученическа програма за обучение по приложно програмиране. Останалите ще са София, Пловдив, Русе и Правец. Програмата е инициирана от бизнеса, който гарантира реализация на обучените кадри.

България осъдена в Страсбург заради глоба за паркиране

Октомври 9, 2017 България
36-годишният Павел Варадинов от Брестовица осъди България в Страсбург, че не му е позволила да оспори в съда глоба от 50 лева за неправилно паркиране. Става дума за случай от Пловдив през 2007 г.

Тракийци по стъпките на мъчениците от есента на 1913 г.

Октомври 9, 2017 Бургас
Тракийци от цялата страна взеха участие в националния поход „По стъпките на тракийските мъченици от есента на 1913 г.”. Той се провежда за 9-та поредна година и в него участваха тракийци, потомци на загиналите българи по време на тяхното принудително изселване от родните им места.

 Предстои Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“

Октомври 9, 2017 Бургас
Предстои Шестото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици". Началото му е през 2012-та, когато излезе от печат малка красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд. В нея са поместени ученическите стихове на бургазлийката Мери.

Нарисувай „Българските будители”

Октомври 9, 2017 Бургас
Община Бургас и Инициативата "Бургас харесва младите", съвместно със СНЦ "Дружество за младежка и социална политика", обявяват  конкурс за рисунка "Събуди се" по повод 1 ноември - Ден на народните будители, с тема "Българските будители".

Може да изпратите името си на Марс

Октомври 9, 2017 Любопитни
Американската космическа агенция НАСА възобнови популярна инициативата в рамките на мисията InSight. Космическият апарат трябва да кацне на Марс през 2018 г., като освен научно оборудване на борда си ще носи и стотици хиляди имена на земляни, предава technews.bg.

НАСА: Два големи съветски спътника падат на Земята

Октомври 9, 2017 Любопитни
Два двутонни съветски спътника са забавили орбиталната си скорост, според съобщения на НАСА и до дни ще паднат на Земята. Единият от тях е "Молния-1-44" и по данни на американската космическа агенция ще падне на повърхността на планетата на 20 октомври.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!