Шотландец свири на каба гайда, студентка от Бургас води кръшни хора в Единбург

Ноември 29, 2017 Любопитни
Цялото ни общество е проядено от проблеми и искаме промяната, но чакаме само другите да се променят, каза проф. Николай Желев при откриването на клон на „Милениум клуб – България“

Откриха целия ръкопис на най-старата история на България

Ноември 29, 2017 България
В италианския град Модена българска професорка откри пълния ръкопис на най-старата история на България, написана от българина Петър Богдан Бакшев от Чипровци. Авторският ръкопис на първия исторически трактат за България е създаден един век преди "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски.

Градският транспорт в Бургас с нови цени от 1 декември

Ноември 29, 2017 Бургас
Новите цени на билетите в градския транспорт на Бургас влизат в сила от 1 декември, решиха почти единодушно общинските съветници днес.

4 страни от ЕС в ”черния” офшорен списък

Ноември 29, 2017 Светът
Четири страни от ЕС заслужават да бъдат включени в черния списък с данъчни убежища. Това са Ирландия, Люксембург, Холандия и Малта.

Водолази ще честват Никулден с ретро дайвинг от Моста

Ноември 29, 2017 Бургас
Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг от Моста ще покажат водолазите на празника на Бургас - Никулден. Подводните приключения ще започнат на 6 декември от 11.30 часа. Гмуркачите ще покажат пред бургазлии как се използва тежката подводничарска техника.

Ученичка от Музикалното с изложба в БСУ

Ноември 29, 2017 Бургас
Представителна експозиция с творби на талантливата възпитаничка на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” – Мириам Господинова, ще бъде открита във фоайето на Бургаския свободен университет.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!