ЕК предложи Полша да остане без глас в ЕС

Декември 20, 2017 Светът
ЕК предложи днес на Съвета на ЕС и на Европейския парламент Полша да бъде лишена от право на глас при обсъждането и приемането на общностните решения. Причината: риск за върховенството на закона в страната.

От догодина вдигат минималната работна заплата

Декември 20, 2017 България
Минималната заплата у нас се увеличава на 510 лева от началото на следващата година, реши правителството.

Наближава най-ужасният ден за 2017 година

Декември 20, 2017 Любопитни
Денят на зимното слънцестоене, 21 декември, ще бъде най-гадният за 2017 година поради лошо подреждане на небесните тела, пише в."Дейли мейл". За пръв път от близо 350 години насам Слънцето навлиза в Козирога, часове след като Сатурн стори същото.

Нови 1,4 млн. лв. отпуска правителството на общините Бургас и Камено

Декември 20, 2017 Бургас
Допълнителни 1,4 млн. лв. отпуска правителството на общините Бургас и Камено за преодоляване на последиците от наводненията. Предложението е на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС.

Шофьор с джип блъсна семейство на тротоара

Декември 20, 2017 България
Възрастно семейство е било пометено от джип, който се е качил на тротоара в разградското село Осенец. Сигналът за инцидента е подаден вчера около 12 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Комисията за конкуренция глоби "Мтел" за телевизионна услуга на "Близу"

Декември 20, 2017 България
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на "Мобилтел" ЕАД от 87 277 лв., които са 0.1 % от нетните приходи от продажби на дружеството за 2016 г. Санкцията за компанията е в качеството й на правоприемник на "Близу медиа енд броудбенд" ЕАД.

Апарат за детска реанимация получи УМБАЛ от „Българската Коледа“

Декември 20, 2017 Бургас
Нов апарат, който помага на лекарите да проследяват насищането на органите и тъканите с кислород, а оттам и да сведат до минимум риска от увреждания при новородени в реанимация, получи Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас.

Енергото готови за реакция при аварии по празниците

Декември 20, 2017 България
Общо 75 дежурни екипа на „Eлектроразпределение Юг“ са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на евентуални аварии по време на предстоящите коледни и новогодишни празнични дни.

Туроператор прекрати дейност преди празниците

Декември 20, 2017 България
Туроператорът "София тур и Холидей" ЕООД обяви, че прекратява дейността си, съобщава Министерството на туризма. "След като разплатихме стари задължения към партньори, изпадаме в несъстоятелност и не можем да изпълним предстоящите пътувания", заявяват в декларация от екипа на туроператора.

ЕС слага край на евтиния внос от Китай

Декември 20, 2017 Светът
Нови антидъмпингови правила влизат в сила от днес в ЕС. Те целят да защитят производителите в блока на 28-те от евтин внос. Китай е най-големият доставчик на стоки в ЕС, но блокът смята, че някои от изнасяните от азиатската страна стоки незаконно подбиват европейските цени.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!