Общината създава ново училище по компютърно програмиране

Декември 4, 2017 Бургас
Община Бургас ще създаде професионална гимназия по компютърно програмиране. Предложението е на кмета Димитър Николов и предстои да бъде разгледано от Общинския съвет. Новото училище по компютърно програмиране ще подготвя IT специалисти, от които бизнесът има нужда за своята дейност.

Показват оригиналното завещание на Александър Георгиев Коджакафалията

Декември 4, 2017 Бургас
За първи път публично ще бъде показано оригиналното завещание на най-големия дарител и благодетел на Бургас - Александър Георгиев Коджакафалията. Безценният документ е акцент в изложбата "Завръщане въ стария Бургасъ", която е посветена на празника на града - Никулден.

Отбелязваме с концерт Световния ден на хоровото изкуство

Декември 4, 2017 Бургас
Голям хоров концерт под наслов "Гласове", посветен на Световния ден на хоровото изкуство, ще се състои тази събота, 9 декември, от 18.00 ч. в атриума на Бургаски свободен университет.

Старата баня на ОУ „Любен Каравелов“ стана модерен учебен корпус

Декември 4, 2017 Бургас
Модерен образователен център отвори врати днес в бургаския комплекс "Възраждане". Учебният корпус, който носи името "Академия Европа", сложи край на дългогодишната сага със старата баня в двора на ОУ "Любен Каравелов".

Новост при винетките за 2018 г.

Декември 4, 2017 България
Тримесечни винетки за леките автомобили се въвеждат от 1 януари 2018 г. Това предвиждат промени в Закона за пътищата, внесени от регионалното министерство.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!