ЕК ще съди България заради законодателството за авторско право

Декември 7, 2017 България
Европейската комисия реши днес да предяви иск пред Съда на ЕС срещу България, Испания, Люксембург и Румъния. Искът е заради липса на уведомление за цялостно прилагане в националното законодателство на тези държави на общностните разпоредби в областта на съвместното управление на авторското право.

Учени: Децата на училище не по-рано от 8.30 ч.

Декември 7, 2017 Любопитни
Противоположно на предходни изследвания, учени установиха, че децата ще са по-отпочинали, ако училищните занимания започват по-късно, предаде агенция ЮПИ. По-късното начало на учебния ден ще позволи на учениците да си набавят необходимите часове сън.

Рождество Христово идва в Бургас с двойна доза от спектакъла „12 коледни картички – Част 2“

Декември 7, 2017 Бургас
Бургазлии ще имат възможността да се заредят с празнично настроение дни преди Коледа с продължение на един от най-успешните в последните години концерти на маестро Стефан Диомов и Община Бургас - "12 коледни картички".

Двама кандидати за ръководител на Окръжна прокуратура

Декември 7, 2017 Бургас
Двама са кандидатите за ръководител на Окръжна прокуратура- Бургас. Документи за длъжността във Висшия съден съвет са подали прокурор Георги Чинев и изпълняващия функциите административен ръководител на прокуратурата в момента прокурор Красимира Кателиева.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!