Горанов: Искането на данъчна ревизия на съдии е емоционално

Декември 8, 2017 България
Предложението да бъдат проверявани избирателно съдии, отменили наказателни постановления на данъчната администрация, е „емоционална оценка“. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов по време на парламентарния контрол.

Гавра в междучасие: Ученик погълна 300 грама ракия

Декември 8, 2017 Бургас
Деветокласник от Професионалната гимназия по туризъм "Асен Златаров" в Бургас е приет в болница, след като изпил голямо количество ракия в голямото междучасие. Ученикът бил подтикнат от трима свои съученици.

Кръв се проля в Палестина след безредиците днес

Декември 8, 2017 Светът
Хиляди палестинци излязоха на протест след петъчната молитва. Стигна се до сблъсъци със силите за сигурност в Хеброн, Витлеем, Калкилия, Рамала. 217 са ранени на Западния бряг и в Йерусалим. Седем души са пострадали при стрелба с бойни патрони, 45 - гумени патрони.

Президентът наложи вето над мораториума за нови лекарства

Декември 8, 2017 България
Президентът Румен Радев налага вето на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. Радев налага вето на параграф 6 от Преходните и заключителните разпоредби на Закона за бюджета на НЗК заради незаплащането на определени лекарствени продукти.

Пострадалите от наводнението животновъди ще получат помощите до Коледа

Декември 8, 2017 Бургас
Близо 50 хиляди лева помощи ще получат земеделските стопани от общините Камено и Бургас, чиито животни бяха удавени от наводнението на 25 октомври. Това стана ясно днес по време на визитата в Камено на зам. министър Цветан Димитров.

Подкрепете проекта на УМБАЛ в Дарителския кръг

Декември 8, 2017 Бургас
Проект на УМБАЛ Бургас бе одобрен за участие в тазгодишния Дарителски кръг, който ще се проведе в зала „Георги Баев“ на Морското казино на 12 декември т.г. от 18 ч. Дарителският кръг се организира от Фондация „Обществен дарителски фонд Бургас Пиргос“.

Търсят работници за бране на ягоди в Испания

Декември 8, 2017 България
Агенцията по заетостта набира кандидати за работа в селското стопанство в Испания и Португалия за бране на меки плодове (ягоди, малини, боровинки). Интервютата за подбор ще се проведат през януари 2018 г. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март догодина.

Сменяме личния лекар до края на месеца

Декември 8, 2017 България
От 01 до 31 декември 2017 г. здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при нов общопрактикуващ лекар (ОПЛ). За смяната не се изисква отписване от листата на досегашния личен лекар, тъй като това се извършва по служебен път в РЗОК.

Обявиха цветa на 2018 г.

Декември 8, 2017 Любопитни
Институтът "Пантон" избра нюанса ултравиолетово за цвят на 2018 г. Ултравиолетово се наложи заради асоциацията с контракултурата, стремежа към оригиналност, изобретателност и въображение, обясни вицепрезидентът на "Пантон" Лори Пресман.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!