Договорът с мобилен оператор може да се прекрати до 7 дни без неустойки

Май 12, 2017 България
Договорът с мобилен оператор може да бъде прекратен без неустойки до 7 дни след сключването му, ако клиентът не е дал съгласието си той да влезе в сила веднага, припомнят от Комисията за защита на потребителите.

Бургаски ученици преследват добро ниво на владеене на китайски език

Май 12, 2017 Бургас
Бургаските ученици, които изучават китайски език по желание, вече са натрупали впечатляващ запас от знания. Часовете по източния език бяха въведени миналата година.

Хоро се изви в центъра по повод Дните на Европа

Май 12, 2017 Бургас
Центърът за подкрепа на личностно развитие се включи в Седмицата на Европа с две прояви, които донесоха много цвят в програмата на инициативата. На площада пред Община Бургас, певческите и танцовите формации към ЦПЛР зарадваха стотици със своите жизнерадостни изпълнения.

Отборът на ПГПНЕ "Гьоте" спечели Купата на Природонаучния музей

Май 12, 2017 Бургас
На 12 май 2017 г., за шеста поредна година Регионален исторически музей Бургас отбеляза Международния ден на биологичното разнообразие със Състезание за Купата на Природонаучния музей. Тази година темата на състезанието бе „Европейско рали на биоразнообразието”.

Как и защо бе въведено ЕГН-то през 1977 г.

Май 12, 2017 Любопитни
Номерацията на населението по българските земи е въведена още през ХIХ в. от реформатора на Османската империя Мидхат паша в управлявания от него Русенски вилает. Тогава обаче номерът е бил еднакъв за всички, живеещи в едно домакинство.

Полицаи започват проверки на заведения в Слънчев бряг

Май 12, 2017 Бургас
Регулярни проверки за дейността на увеселителни заведения, дискотеки и таксиметрови фирми, функциониращи на територията на Слънчев бряг, се извършват в момента от служители на ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър.

2364 свободни места за първокласници в бургаските училища

Май 12, 2017 Бургас
2364 са  свободни места за I клас в бургаски училища. Електронна система ще бъде отворена за регистрация точно в 8.00 на 15 май. По предварителна информация завършващите 4 подготвителна група в детските градини и училищата  в града са 1989.

Два бургаски фестивала влязоха в EU календар

Май 12, 2017 Бургас
Два от най-популярните фестивали в Бургас, попадат в общоевропейския събитиен календар на Европейската фестивална асоциация. Те са удостоени със Знака за европейски фестивал за периода 2017-2018.

Кристиан класира България на финала на Евровизия

Май 12, 2017 България
Първият сигурен финалист на "Евровизия" 2017, обявен на втория полуфинал на конкурса, е България, представена от Кристиан Костов. Крис изпълни блестящо хита си "Beautiful Mess" и отвя конкуренцията.

Симеонов: Другата седмица ще има яко събаряне в Слънчев бряг

Май 12, 2017 Бургас
Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг, ще бъда там с министър Ангелкова - говорим за плажната ивица, която е държавна. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ тази сутрин.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!