Музеят отбелязва професионалния си празник с две изложби в Етнографската експозиция

Май 16, 2017 Бургас
В 10:30 ч. на 18 май, четвъртък, в Етнографската експозиция (ул. Славянска 69), ще бъдат открити изложбите „Моят предмет в музея: Българските бежанци в нашата памет” и „Разрушение и съзидание – архитектурното творчество на Колю Фичето”.

Бургаската библиотека с приз от EIFL

Май 16, 2017 Бургас
Регионална библиотека „Пейо Яворов” - Бургас е отличена с международна награда на фондация EIFL. Тя е една от четирите библиотеки в цял свят, които са носители на приза за 2017 година. Статуетките ще бъдат връчени на специална церемония, която ще се проведе на 12-и юни в Орхус, Дания.

4000 камери ще следят за преписвачи на матурите

Май 16, 2017 България
Около 4000 камери ще бъдат разположени за матурите за 12-и клас, съобщи зам.-министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова. МОН очаква днес и утре да види какви ще бъдат резултатите и всяко едно училище да изпрати списъците с допуснати ученици.

ВАС остави в сила цените на винетките

Май 16, 2017 България
Върховният административен съд остави в сила цената на винетките. Решението на петчленния състав е окончателно и не подлежи на обжалване, но е подписано с особено мнение от докладчика, съобщиха от съда.

Общината почиства превантивно речни корита, дерета и отводнителни канали

Май 16, 2017 Бургас
Община Бургас продължава превантивните мерки за предотвратяване на евентуални наводнения на нейна територия. Те са част от програмата за ограничаване на последствията от природни бедствия. Почистването започна през април и ще продължи до без прекъсване до ноември месец.

Екзотичната изложба на живи пеперуди идва за втори път във „Флората“

Май 16, 2017 Бургас
Кръглата зала на Експоцентър "Флора" отново ще събере най-пъстрите живи екзотични пеперуди от цял свят. Изложбата ще се проведе от 3 юли до 31 август, а нейни организатори са Община Бургас и Регионалният исторически музей.

Работи се активно по изграждане на пътя към Индустриална зона Българово

Май 16, 2017 Бургас
Интересът към новата Индустриална зона - Българово е голям и половината терени в нея са изкупени от инвеститори, които скоро ще стартират изграждане на своите предприятия. Затова Община Бургас строи със собствени средства път между самия град и най-близкия парцел - този на италианската компания "Стратежия".

НАСА започва мисията си до Марс през 2018 г.

Май 16, 2017 Светът
Марсианската мисия на НАСА ще започне още през 2018 г., но стартът на пилотируемия кораба до Червената планета е насрочен за по-късно от 2030 г. За разлика от частната компания SpaceX, която планира да изпрати хора на Марс още през 2022 г., НАСА оценява прагматично своите сили.

Хакери крадат новите ”Карибски пирати”, искат откуп

Май 16, 2017 Любопитни
Хакери, откраднали копие от нов филм на "Уолт Дисни" (Walt Disney), са поискали огромен откуп. В противен случай - заплашват те - филмът ще бъде пуснат в мрежата. Това е съобщил генералният директор на компания Боб Айгър, цитиран от "Холивуд рипортър".

Поредна заплаха от застрояване на Черноморието

Май 16, 2017 България
Природозащитници предупреждават за нова заплаха от застрояване на Черноморието и затова ще протестират довечера пред Народното събрание. Опасността идва от законопроект, който ще позволи инвеститорите да строят в най-апетитните райони край брега на морето.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!