Кампанията за безопасен интернет влиза в още три училища

Май 9, 2017 Бургас
Кампанията за сигурност на децата в интернет продължава и тази учебна година. Досега тя обхвана учениците от ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Найден Геров", СОУ "Петко Росен" и СОУ "Константин Петканов".

Ето какво и къде ще се чете в бургаската “Нощ на литературата”

Май 9, 2017 Бургас
"Нощ на литературата" е международно събитие, което, казано най-кратко, представлява публични четения в нетрадиционни пространства. Това е форма на диалог между изкуството и градската среда, една среща на култури, автори, преводачи, издатели и страстни читатели.

Какво ни даде Европа

Май 9, 2017 България
Денят на Европа не са само военните паради на Червения площад, но и празник на голямата европейска идея, обединила преди 60 години държавите-основателки, убедени, че това ще доведе до по-добри дни за техните страни. 10 години след влизането на България в ЕС, това валидно ли е за България?

Конгресът проучва соросоидната политика на посолствата на САЩ

Май 9, 2017 Светът
Американският конгрес изпрати 15-членна делегация на Западните Балкани, която ще разследва защо американските посолства продължават да следват политиката на Сорос-Обама в ущърб на местните институции, гражданите и регионалната стабилност.

Мария Габриел ще е българският еврокомисар с ресор "Дигитализация"

Май 9, 2017 България
Евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел ще е следващият български еврокомисар с ресор "Дигитализация" според източници на "Дневник". Решението трябва да бъде взето на утрешното, първо, заседание на кабинета "Борисов 3".

Путин: Няма сила, способна да пороби Русия

Май 9, 2017 Светът
Няма сила, способна да пороби Русия, изтъкна Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата. "Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", увери руският лидер, цитиран от ТАСС.

Учени развенчаха мита на цигулките Страдивариус

Май 9, 2017 Любопитни
Група американски и френски учени проведоха изследване, с което развенчаха мита за звученето на легендарните цигулки на майстора лютиер Антонио Страдивари. Франс прес прави такъв извод, като цитира разработка на Националната академия на науките на САЩ.

Да помогнем на Анатолий

Май 9, 2017 България
Да си болен в България, означава да се молиш за живота си! Анатолий Славов е онкоболен и животоспасяващите лекарства са непосилно скъпи за него!

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!