Триъгълната кула на Сердика отвори врати

Юни 12, 2017 България
Нова туристическа атракция в София. Триъгълната кула от крепостната стена на Сердика, която четвърт век бе недостъпна за софиянци и гости на столицата, от днес е отворена за посещения.

Арх. Веселина Илиева: Бургас ще расте в няколко посоки с над 10 хил. дка

Юни 12, 2017 Бургас
Веселина Илиева е дългогодишен главен архитект на община Бургас. Преди да заеме този пост е била главен експерт ТСУ, главен специалист ТСУ и ЖП контрол, председател на АХС, председател на архитектурно-художествено одобряване на проекти. Работила е в Териториална проектантска организация – Бургас, община Созопол и Института по корабостроене. Арх. Илиева коментира плановете на местната власт за разширяване на Бургас и обособяването на нови жилищни и промишлени територии благодарение на приетия Общ устройствен план на града.

Мощен трус разлюля Турция, усети се в Бургас

Юни 12, 2017 Бургас
Силно земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер е регистрирано в 15.28 ч. край бреговете на Западна Турция. Трусът е усетен и в България. Епицентърът на земетресението е бил на 84 км североизточно от турския град Измир - в Егейско море, показват данните на сайта на Европейския сеизмологичен център.

Убиецът Джок Полфрийман атакува неуспешно България през Страсбург

Юни 12, 2017 България
Убиецът Джок Полфрийман, който изтърпява 20-годишна присъда в Софийския централен затвор заради убийството на студента Андрей Монов, опита неуспешно да се премести от България в Австралия, като се възползва от Европейския съд за правата на човека.

112 деца от цялата страна идват на състезание за “млади пожарникари”

Юни 12, 2017 Бургас
На 12 и 13 юни в Бургас ще се проведе XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". В него участие ще вземат 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора от по 4 участника.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!