Триъгълната кула на Сердика отвори врати

Юни 12, 2017 България
Нова туристическа атракция в София. Триъгълната кула от крепостната стена на Сердика, която четвърт век бе недостъпна за софиянци и гости на столицата, от днес е отворена за посещения.

Арх. Веселина Илиева: Бургас ще расте в няколко посоки с над 10 хил. дка

Юни 12, 2017 Бургас
Веселина Илиева е дългогодишен главен архитект на община Бургас. Преди да заеме този пост е била главен експерт ТСУ, главен специалист ТСУ и ЖП контрол, председател на АХС, председател на архитектурно-художествено одобряване на проекти. Работила е в Териториална проектантска организация – Бургас, община Созопол и Института по корабостроене. Арх. Илиева коментира плановете на местната власт за разширяване на Бургас и обособяването на нови жилищни и промишлени територии благодарение на приетия Общ устройствен план на града.

Бургаски мускетари спечелиха медали за България

Юни 12, 2017 Спорт
Бронзови медали за българския национален отбор извоюваха трима състезатели на бургаския „Корсар” от завършилия в спортна зала „Бойчо Брънзов” международен турнир по фехтовка. Битките бяха изключително оспорвани, като над 200 фехтувачи кръстосаха оръжия в турнира, който е кръг от Европейската купа по фехтовка и носи точки за ранглистата.

Мощен трус разлюля Турция, усети се в Бургас

Юни 12, 2017 Бургас
Силно земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер е регистрирано в 15.28 ч. край бреговете на Западна Турция. Трусът е усетен и в България. Епицентърът на земетресението е бил на 84 км североизточно от турския град Измир - в Егейско море, показват данните на сайта на Европейския сеизмологичен център.

Състезатели на „Акулите” спечелиха вицешампионски титли

Юни 12, 2017 Спорт
За кратко време бургаският клуб „Акулите” се утвърди на призовите позиции в страната както в триатлона, така и в акватлона. На завършилото държавно първенство по акватлон в Баня /Карловско/ бургаските състезатели извоюваха два сребърни и един бронзов медал.

Убиецът Джок Полфрийман атакува неуспешно България през Страсбург

Юни 12, 2017 България
Убиецът Джок Полфрийман, който изтърпява 20-годишна присъда в Софийския централен затвор заради убийството на студента Андрей Монов, опита неуспешно да се премести от България в Австралия, като се възползва от Европейския съд за правата на човека.

112 деца от цялата страна идват на състезание за “млади пожарникари”

Юни 12, 2017 Бургас
На 12 и 13 юни в Бургас ще се проведе XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". В него участие ще вземат 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора от по 4 участника.