Видеоконтролът на пътя няма да бъде обозначен

Юни 22, 2017 България
Парламентът реши местата за видеоконтрол на пътя да не бъдат обозначавани с пътни знаци. Така проверката ще се извършва от службите, осигурявайки видимост. Според досега действащите правила, службите обозначаваха местата за контрол по спазването на правилата за движение от всички участници в движението, като поставяха пътни знаци и техника за видеонаблюдение.

Пада националната защита на българското кисело мляко, сиренето, кашкавала и розовото масло

Юни 22, 2017 България
46 български храни и земеделски продукти са на път да останат без национална защита. Това предвижда законопроект, според който страната ни трябва да се откаже от национална  закрила  на  географските  означения  за  земеделски продукти и храни.

Баща държа 20 часа като заложници сина си и майка си

Юни 22, 2017 Бургас
Близо 20 часа продължиха полицейските действия по освобождаването на тригодишно момченце и неговата 75 годишна баба, задържани от 18.45 ч. вчера в семейния апартамент, разположен в бл. 51 ет. 4 в к-с „Славейков” от 36 годишния М.Ж. от Бургас / баща на детето и син на възрастната жена/.

Атрактивно мото шоу преди старта на международния поход Черно море - Гибралтар

Юни 22, 2017 Бургас
С рев на мощни мотори и мирис на бензин утре от 15.30 часа в Парк "Езеро" /зад тенис кортовете/ ще стартира атрактивно мото шоу. То е символичен подарък от организаторите от "Moto Raid Expirience" за всички бургазлии и гости на града.

Данъчни под прикритие запечатаха зоокомплекс край Бургас

Юни 22, 2017 Бургас
Зоокомплекс край град Бургас бе запечатан за срок от 10 дена от Националната агенция за приходите поради неиздаване на касови бележки. Служители от Агенцията, представящи се като посетители, не са получили фискален бон, въпреки заплатената входна такса.

Гигантски богомолки плъзват из града в неделя

Юни 22, 2017 Бургас
Тази неделя от 18:30 ч. на пл. "Тройката" в Бургас ще "изпълзят" нетипично големи насекоми. Според запознати, те ще са от вида Phyllocrania paradoxa - богомолка, а на ръст ще достигат 6 метра.

Комплекс "Театър на мечтите" приема олимпийския огън в Бургас

Юни 22, 2017 Бургас
Символът на олимпийските игри - жертвеникът с огъня идва тържествено в Бургас, навръх Международния ден на олимпизма- 23 юни. Програмата по приемането, запалването и изпращането ще е изключителна пъстра по шампионски.

Догодина градът ще е домакин на Европейския морски ден

Юни 22, 2017 Бургас
Бургас е избран за домакин на Европейския морски ден през месец май 2018 г. По време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз тук ще дойдат представители на пристанища, корабоплавателна индустрия, клъстери, екологични асоциации, синдикати, научни и изследователски институции.

80 години от голямо българско откритие

Юни 22, 2017 България
Институтът по физика на твърдото тяло – БАН отбелязва 80-годишнината от откритието на акад. Георги Наджаков на фотоелектретите. Академик Наджаков е един от най-влиятелните учени в европейската и световна физика.

ИДИЛ взриви прочута джамия в Мосул, символ на халифата

Юни 22, 2017 Светът
Джихадистките от "Ислямска държава" е взривила вчера емблематичната джамия Ан Нури в иракския град Мосул. От нейното минаре на 4 юли 2014 г. главатарят на групировката Абу Бакр ал Багдади (вероятно убит преди 10-ина дни) обяви създаването на ислямски халифат.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!