Премиерата „Самсон и Далила“ открива 10-то юбилейно издание на Бургаски музикални празници

Юли 3, 2017 Култура
С премиерния спектакъл "Самсон и Далила" от Камий Сен-Санс ще бъде открито утре /4 юли/ 10-то юбилейно издание на Бургаски музикални празници "Емил Чакъров". Часът и мястото са известни - 21.00 ч. на сцената на Летния театър.

Обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни

Юли 3, 2017 Любопитни
Учени обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни. Това може да помогне против разпространението им. Ограниченото време, през което хората могат да внимават, заедно с претоварването с информация в социалните медии допринасят за популярността, която получават фалшивите новини, съобщава сп. "Лайв сайънс", цитирано от БТА.

Стивън Хокинг: Тръмп ще докара Земята до дъждове от киселина

Юли 3, 2017 Светът
Британският астрофизик Стивън Хокинг предупреди, че решението на Доналд Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата води към необратими промени. Един ден биха могли дори да завалят дъждове от сярна киселина.

Духовият оркестър ще свири на открито всеки вторник и четвъртък до септември

Юли 3, 2017 Бургас
Отново е лято, а то носи със себе си една несравнима емоция, част от която е и хубавата музика. Именно на това залага и тазгодишната програма, която Духов оркестър - Бургас е подготвил за своята публика.

Фестивалът „Джаз в Бургас“ започва в петък

Юли 3, 2017 Култура
Фестивалът "Джаз в Бургас" е един от най-стилните в културния ни календар. Тази година той отново ще ви срещне с някои от най-добрите изпълнители в този музикален стил, от страната и от чужбина.

Опушват срещу комари. График

Юли 3, 2017 Бургас
През месец юли ежеседмично ще се третират против комари тревните площи в Приморски парк и Парк "Езеро", където се провеждат културни мероприятия.

Китай строи първия ”град-гора” в света

Юли 3, 2017 Светът
Строежът на първия “град-гора“ в света започна близо до китайския град Лючжоу, Гуанси. Във футуристичния град-гора ще живеят около 30 000 души. Той е проектиран от архитектурното бюро "Стефано Боери", което разработва зелени проекти по целия свят, предаде БТА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!