Песен срещу политическата мафия спечели „Срещу вятъра“

Август 16, 2017 Култура
Наградиха Костадин и Ангел Шотеви с фотография от Антон Димитров

Държавата помага на ромчето Марсело от Монтана

Август 16, 2017 България
Правителството одобри изплащането от бюджета на МОН на 6060 британски лири за покриване на таксата за първия семестър на обучение на Марсело Илиев в Cambridge School of Visual & Performing Arts.

Нов водопровод решава старите проблеми със снабдяването на три села

Август 16, 2017 Бургас
Нов водопровод ще захранва с питейна вода трите бургаски села Маринка, Твърдица и Димчево. Той се изгражда по проект на Община Бургас. Към този момент са приключили строително-монтажните работи на първия етап от неговата реализация.

Започна строителството на модерен физкултурен салон в двора на Търговската гимназия

Август 16, 2017 Бургас
След дълги години чакане Търговската гимназия в Бургас ще се сдобие със собствен модерен физкултурен салон. Днес беше даден официален старт на строителните дейности по изграждане на новата пристройка, която ще покрие напълно нуждите от спортни дейности на учебното заведение.

Дебют за Йоана Железчева в „Норма“ утре вечер

Август 16, 2017 Бургас
Сопраното Йоана Железчева, на която този сезон са поверени голяма част от главните роли в продукциите на Държавна опера – Бургас, ще дебютира в „Норма“ на 17 август. Железчева ще се представи със състава на бургаската опера на тазгодишното издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ на сцената на Летния театър.

Тодор Тодоров спечели плувния маратон на Несебър

Август 16, 2017 Спорт
„Спортният талант” на „Еврофутбол” Тодоро Тодоров спечели плувния маратон на Несебър. 16-годишнят плувец на ПК „Черноморец” успя да преодолее голямата конкуренция в надпреварата, която се проведе в деня на празника на града Успение Блогородично.

Китаец усилва мощта на „Нефтохимик” в атака

Август 16, 2017 Спорт
Централен нападател от Китай ще подсили състава на „Нефтохимик”. 21- годишният състезател пристигна в Бургас със съдействието на футболния мениджър Милен Георгиев. Легендата с екипа на „шейховете” е осигурил привличането на играча без финансови условия. Чужденецът ще играе като преотстъпен за една година от родния си китайски клуб, откъдето той ще получава заплатата си.

Спираме прахосмукачките с мощност над 900 вата

Август 16, 2017 България
От 1 септември тази година влиза в сила директива на ЕС, според която се забранява продажбата на прахосмукачки с мощност над 900 вата. В края на 2014 година подобна забрана обхвана този вид уреди с мощност над 1600 вата.

СЕМ е отнел лицензите на ТВ Седем незаконно

Август 16, 2017 България
СЕМ е отнел незаконно лицензията за телевизионна дейност на „ТВ Седем“ и „Балкан Българска Телевизия“, постанови петчленен състав на ВАС. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, пише сайтът "Трансмедия", като се позовава на WebCafe.

Ръст на оборотите по Черноморието със 100 млн. лв.

Август 16, 2017 Бургас
С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват данните от дистанционната връзка на НАП с касовите апарати.