Криминалисти задържаха извършители на телефонни измами

Септември 28, 2017 Бургас
След съвместна операция на служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и Областните дирекции на МВР в Бургас, Шумен и Русе са разкрити двама мъже, участвали в телефонни измами.

Министър забрани ”даренията” за настоятелствата в училищата

Септември 28, 2017 България
Училищните настоятелства вече не могат да събират пари от родителите за материали, консумативи, ремонти и за всякакви текущи разходи. Новото правило е в сила с писмо на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Изнудвач слага отрова в бебешки храни в Германия, иска пари

Септември 28, 2017 Светът
Неидентифициран изнудвач е поискал над 10 милиона евро от големи вериги в Германия, в които се предлага бебешка храна, за да спре да слага отрова в бурканчета. Мъжът е изпратил заплашително писмо до редица вериги, което е получено на 16 септември късно вечерта, съобщава "Билд".

Кметът Николов и министър Кралев – спортувайте в училище!

Септември 28, 2017 Бургас
Кметът Димитър Николов и министър Красен Кралев посетиха днес поредица от градски събития, посветени на Европейската седмица на спорта. Началото бе дадено в ОУ "Братя Миладинови".

Откриха Седмото издание на националния фестивал „Сребро в косите, песен в душите“

Септември 28, 2017 Бургас
С "Песен за вълните" и "Мой Бургас", изпълнени от ансамбъла на домакините от пенсионерски клуб "Морски звуци", беше открит Седмият национален фестивал "Сребро в косите, песен в душите".

Продава се бургаското радио Power FM

Септември 28, 2017 Бургас
Бургаското радио Power FM се продава. Затова съобщи специализираният сайт predavatel.bg. Според публикуваната информация цената за двете честоти на медията – в Бургас и Царево, е около 250 000 евро и според запознати едва ли ще падне.

Предстои малко по-топъл октомври

Септември 28, 2017 България
Предстои малко по-топъл октомври. Нормалните температури за месеца са между 10-13 градуса за по-голямата част от България. Очаква се средната месечна температура да бъде с около градус по-висока, съобщи в предаването "Денят започва" по БНТ климатологът доц. Георги Рачев.

Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

Септември 28, 2017 България
За първа година приходната агенция предостави на гражданите и фирмите още една възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация.

Риба вали в Мексико

Септември 28, 2017 Любопитни
Необичайно природно явление бе регистрирано в мексиканския щат Тамаулипас в североизточната част на страната. В град Тампико, който се намира недалеч от Мексиканския залив, валя...риба, предаде ТАСС, като са позова на местната агенция за гражданска защита.

Почина издателят на ”Плейбой” Хю Хефнър

Септември 28, 2017 Светът
На 91-годишна възраст почина основателят на списание "Плейбой" Хю Хефнър, предадоха информационните агенции. Хефнър е починал от естествена смърт в дома си - имението "Плейбой", се посочва в изявление на компанията.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!