Библиотека „Пейо Яворов” чества 140 г. от рождението на патрона си

Януари 11, 2018 Бургас
Регионална библиотека „Пейо Яворов” ще отбележи 140 години от рождението на патрона си. В церемонията ще се включат и членове на ВМРО – Бургас. Стана традиция библиотеката и местната структура на партията заедно да честват рождението на Пейо Яворов.

Публична лекция за богатствата на Странджа в музея

Януари 11, 2018 Бургас
В първата публична лекция от образователната програма на РИМ-Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край“ ще бъдат представени интересни факти за растителните видове в Странджа планина.

10 лв. годишна икономия от замяна на една крушка

Януари 11, 2018 Любопитни
Замяната само на една обикновена 60-ватова електрическа крушка с LED осветително тяло от 10 вата може да донесе на едно българско домакинство годишна икономия от 10 лева /5 евро/. Това показват изчисления на Евростат.

Стивън Хокинг: Земята ще се превърне в огнен ад

Януари 11, 2018 Любопитни
Известният британски физик-теоретик Стивън Хокинг предупреждава, че Земята я очаква същата съдба на Венера, както и че тя ще се превърне в огнен ад. По думите на учения климатичните промени ще доведат човечеството до гибел.

Блокирана София посреща Европа с протести и скандали

Януари 11, 2018 България
На фона на протести, скандали и убийства и на засилено полицейско присъствие довечера официално се открива българското председателство на Съвета на ЕС. В София пристига колегиумът на Европейската комисия, начело с председателя Жан-Клод Юнкер.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!