Лекар осъден на затвор заради смъртта на бебе

Януари 16, 2018 България
Варненски акушер-гинеколог получи тригодишна присъда заради смъртта на бебе, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град.

Въвеждат доброволна казарма в България

Януари 16, 2018 България
Ще бъде въведена доброволна служба за младите хора в България. Това съобщи в Смолян вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Фрийдъм хаус“: Медиите в България са "частично свободни"

Януари 16, 2018 България
България, както и повечето страни от ЕС, е свободна, според оповестената годишна класация на авторитетната неправителствена организация „Фрийдъм хаус” – „Свободата в света 2018”, съобщава БГНЕС.

Съдомиялните са потенциално опасни

Януари 16, 2018 Здраве
В съдомиялните машини има много бактерии и гъбички, което ги прави потенциално опасни за здравето на хора със слаб имунитет, съобщава Нюзру. Това установиха учени от Люблянския университет в Словения. Влажността, температурата и киселинността се променят в съдомиялните.

КС отхвърли искане на омбудсмана за заплати при затруднение

Януари 16, 2018 България
Конституционният съд разреши на работодателите да изплащат поне 60% от трудовото възнаграждение при затруднения. До решението се стигна, след искането на омбудсмана Мая Манолова, която се противопостави срещу нормата от Кодекса на труда, която позволява такива решения.

Къде, по колко часа работят в Европа?

Януари 16, 2018 Светът
Германският синдикат И Ге Метал води битка с работодателите, за да намали, при определени условия, работната седмица до 28 часа в металургичния сектор. Франс прес, цитиран от БТА, прави преглед на работното време в редица страни в Европа.

Новото издание на цветно изложение „Флора Бургас“ идва „С поглед в бъдещето“

Януари 16, 2018 Бургас
"С поглед в бъдещето" е мотото на предстоящото ново издание на цветното изложение "Флора Бургас". То ще се проведе в дните от 28 април до 7 май, а подготовката му вече започна.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!