Микровълновите фурни са замърсители като колите

Януари 18, 2018 Любопитни
Кухненските микровълнови фурни в Европейския съюз генерират парников газ колкото почти 7 млн. автомобили, твърдят британски учени, цитирани от Прес асосиейшън. Екип от университета на Манчестър изследва въздействието на микровълновите фурни върху околната среда, от производството и употребата им, до изхвърлянето им.

ГДБОП спря незаконно разпространение на роман на Дан Браун

Януари 18, 2018 България
Служители от сектор „Киберпрестъпност“ при ГДБОП свалиха от интернет роман на Дан Браун, разпространяван незаконно, съобщиха от МВР. Това е станало след сигнал на български издател за нарушаване на авторските му права чрез незаконно разпространение на книгата „Произход“ посредством социалната мрежа „Фейсбук“.

"Епъл" връща в САЩ 250 млрд. долара

Януари 18, 2018 Светът
Технологичният гигант "Епъл" ще построи нов втори корпоративен кампус в САЩ и ще наеме 20 000 служители през следващите пет години като част от ангажимента си да налее в американската икономика 350 милиарда долара през идните пет години, съобщи Си Ен Ен.

Близо 31 000 души са приети в УМБАЛ през 2017 г.

Януари 18, 2018 Здраве
30 956 души са преминали през УМБАЛ Бургас през 2017 г. Броят на постъпилите пациенти плавно се увеличава в сравнение с предходни години. Има отделения, които са рекордьори по брой преминали болни и с листи на чакащите.

”Галъп”: 60% доверие в Радев, най-много след Петър Стоянов

Януари 18, 2018 България
Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%. Това е най-благоприятната като обществено доверие стартова година от времето на старта на Петър Стоянов насам - сочат данни от изследване на "Галъп интернешънъл".

Успешно приключи сагата със собствеността на Турското консулство

Януари 18, 2018 Бургас
След 70 години, множество правителства, 10 областни управители и стотици документи, собствениците на одържавения през 1948 г. имот, в който днес се помещава резиденцията на Турското консулство, бяха обезщетени.

Очаква се разширяване на магистрала „Тракия”

Януари 18, 2018 България
Правителството планира и разширяване на АМ "Тракия" в участъка София - Пловдив, откъдето само за едно денонощие по Коледните празници 30 000 автомобила са напуснали София.

Организират конкурс за детско творчество „Легенда за първия кукер“

Януари 18, 2018 Бургас
За единадесети път НЧ "Съгласие 1905" и Кметство Българово организират национален конкурс за детско творчество "Кукери". Тази година темата ще бъде "Легенда за първия кукер" и е вдъхновена от героите на българския анимационен филм "Златната ябълка".

Президентът даде начало на честванията послучай 140 г. от Освобождението на България

Януари 18, 2018 България
140-годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор е повод да докажем, че ценим и отстояваме свободата – с правдиво слово и достойно поведение, с лично участие или със спомоществование. Това се казва в обръщение на президента Румен Радев към българския народ.

Днес е Атанасовден, зимата започва да си отива

Януари 18, 2018 България
Православната църква почита днес паметта на свети Атанасий Велики. Празникът е известен като Атанасовден. Имен ден днес празнуват Атанас, Атанаска, Наско, Насо, Нася.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!