Путин влезе в ледените води за Богоявление

Януари 19, 2018 Светът
Много руснаци, сред които президентът Владимир Путин, се окъпаха тази нощ в замръзнали реки и езера в ледения студ, принудил властите в някои райони на Русия да отменят традиционния за православния празник Кръщение Господне (Богоявление) ритуал.

Прогнозите на Бил Гейтс, които се сбъднаха

Януари 19, 2018 Любопитни
През 1999 година Бил Гейтс пише книгата „Бизнес със скоростта на мисълта”. В нея има направени някои прогнози за бъдещето, които вее са се сбъднали. В своята книга Бил Гейтс очертава как информационните системи, интернет и технологиите като цяло ще променят начина, по който функционират компаниите и предприятията.

Задава се война между Турция и Сирия

Януари 19, 2018 Светът
На 17 януари турската артилерия започна офанзива в подготовка на ново нахлуване на турски войски в Северна Сирия и по-точно към град Африн. Точно такъв план-масирана артилерийска подготовка и въздушни удари срещу отрядите на кюрдите в района-бе анонсиран преди няколко дни от Анкара.

Общински съветник дари на УМБАЛ нов кувьоз

Януари 19, 2018 Бургас
Общинският съветник Константин Бачийски дари на УМБАЛ Бургас нов кувьоз – апарат, който спасява живота на недоносените бебета. От години той заделя заплатата си от общинския съвет за каузата „Повече здраве за Бургас“.

Как да контролираме себе си и своите емоции

Януари 19, 2018 Здраве
Хората, които умеят да контролират себе си и своите емоции, ни възхищават. Тези индивиди сякаш не изпускат целите си от поглед, способни са да действат адекватно тогава, когато другите изпадат в паника и умеят да останат спокойни и в най-трудните ситуации.

Благотворителен базар ще набира средства за Фестивала на солта

Януари 19, 2018 Бургас
В границите на Бургас има едно необикновено езеро – Атанасовското, което не само че привлича хиляди посетители, които идват, за да се топят във водите му, да карат велосипеди покрай бреговете му или да наблюдават птиците му, но това езеро празнува имен ден и рожден ден, има даже и Фестивал!

Анна Кабанова, стоматолог: Сладкишите и бонбоните са най-големите врагове на нашите зъби

Януари 19, 2018 Интервю
Няколко седмици преди Международния ден на стоматолога /9 февруари/ с денталния лекар Анна Кабанова, обичаща професията си и внушаваща на своите пациенти доверие към себе си още от първите минути на срещите си с тях, разговаряме за страха, за хигиената, за профилактиката и стоматологичната грамотност, за правилната грижа за зъбите, за грешки, куриози и полезни съвети.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!