САЩ изгубиха шпионския си сателит

Януари 9, 2018 Любопитни
Вчера SpaceX изстреля шпионски сателит или "секретен товар" на американското правителство. Той обаче не е достигнал орбитата си и се смята за изгубен.

Японец пораснал с 9 см в космоса

Януари 9, 2018 Любопитни
Японският астронавт Норишиге Канаи пораснал в космоса с 9 см. Това станало по време на 3-седмичния си престой в космоса на борда на Международната космическа станция (МКС), съобщава ТАСС.

Опасно мръсен въздух в цялата страна

Януари 9, 2018 България
Опасно мръсен въздух в цялата страна в началото на годината отчита системата на Изпълнителната агенция по околна среда, съобщи Нова телевизия. Рекорди са регистрирани на 1 януари, когато 19 станции са отчели превишения на допустимите норми.

Рекордно ниска раждаемост в България

Януари 9, 2018 България
Само 57 175 бебета са родени през 2017 г. в България. С това страната ни отбелязва печален антирекорд за периода след 1945 година. Това сочат данните от Информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването.

9 лекари взеха специалност в УМБАЛ

Януари 9, 2018 Здраве
9 лекари се дипломираха като специалисти в УМБАЛ Бургас. Откакто болницата стана база за специализация, интересът на младите лекари за едновременна работа и обучение нарасна. През последната декемврийска сесия 9 лекари взеха специалност.

Милица Гладнишка и „Михаил Йосифов секстет“ ще хвърлят бургаската опера в джаза

Януари 9, 2018 Култура
Неустоимата Милица заедно с верните й партньори в музикалните „престъпления“ – шестимата музиканти от „Михаил Йосифов Секстет“, ще представят концерт-спектакъла си „Да хвърлим операта в джаза“ на 8 февруари от 19 ч. на сцената на бургаската опера.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!