Българка, помагала на Панайот Хитов, била издирвана като Левски

Октомври 24, 2018 Любопитни
Зет й Митю Пенев пък станал хайдутин, след като хвърлил турчин във водите на река Коруча

Пентагонът си търси анализатор на социалните мрежи с български език

Октомври 24, 2018 Любопитни
Частна компания, наета от Департамента по отбрана на САЩ, търси да назначи американски граждани с допуск до класифицирана информация и военен опит, с познания на български език, за позицията "Анализатор на социалните мрежи в България" в Тампа, САЩ.

Депутатите отхвърлиха президентското вето за държавната собственост

Октомври 24, 2018 България
Със 145 гласа "за" и 65 "против" парламентът прие повторно промените в Закона за държавната собственост и така отхвърли ветото на президента върху измененията. Държавният глава върна измененията за ново обсъждане, тъй като според него с тях се създава възможност за скрита приватизация.

Вотът очаквано не мина

Октомври 24, 2018 България
И третият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов очаквано не мина. 133-ма от общо 232-ма се обявиха против предложението, а едва 99-има го подкрепиха. Нито един народен представител не се въздържа.

Гласуват третия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3"

Октомври 24, 2018 България
Парламентът днес ще гласува вота на недоверие към кабинета "Борисов 3" на тема "Здравеопазване". Това предвижда седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

Падна рекордният джакпот за всички времена в САЩ - 1,6 млрд. долара

Октомври 24, 2018 Любопитни
Истинска треска обзе американците, след като джакпотът в популярната лотария Мегамилиони достигна рекорд за всички времена - 1 милиард и 600 милиона долара. Печелившите числа бяха изтеглени тази нощ, а кой ще стане милиардер ще стане ясно по-късно, съобщи БНТ.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!