Арестите остават в тайна до 48 часа, а на деца - до 24 часа

Октомври 25, 2018 България
Почти без дебати, парламентът одобри предложените от правителството промени в Наказателния кодекс, според които арестът може да остане в тайна до 48 часа. Ако задържаното лице пък е дете, властите имат законово право да не уведомяват родителите до 24 часа.

Музеят е съорганизатор на престижен международен форум във Велико Търново

Октомври 25, 2018 Бургас
Регионален исторически музей Бургас се включва в организацията на международната научна конференция “България, българите и светът” в чест на 60-годишнината на проф. д-р Пламен Павлов. Форумът, посветен на темата „Владетел, държава и църква в Средновековните Балкани”, ще се проведе във Велико Търново.

Фестивал на бургаските читалища в събота

Октомври 25, 2018 Бургас
В Бургас, неговите квартали и съставните селища на общината от десетилетия функционира развита читалищна мрежа. Там се пазят традициите на региона, но се предлагат и много културни услуги, адекватни на днешното време.

Шефът на "Епъл": Социалните мрежи ползват личната информация като оръжие срещу хората

Октомври 25, 2018 Светът
Данните на потребителите се използват в техен ущърб с военна ефективност, каза изпълнителният директор на "Епъл" Тим Кук в емоционална и рязка реч в Брюксел днес. Той не спомена директно Гугъл, Фейсбук и други свои конкуренти, но критиката му бе ясно насочена.

Рейтингът на Путин спадна до 4-годишен минимум

Октомври 25, 2018 Светът
Одобрението за дейността на руския президент Владимир Путин в страната е спаднало на 66 процента- до четиригодишен минимум, информира "Комерсант", като цитира данни от проучване на социологическия център "Левада".

Почти 100% от българите искат да спре смяната на времето

Октомври 25, 2018 България
Тази събота срещу неделя ще преместим стрелките на часовниците с един час назад. Може би за последен път, след като мнозинството от европейските граждани се обявиха за отмяна на тази практика.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!