Стотици мигранти опитват да влязат в САЩ при Тихуана

Ноември 26, 2018 Светът
Стотици мигранти от Централна Америка се опитаха днес да прекосят границата със САЩ при Тихуана, в северозападно Мексико, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Повечето мигранти са мъже, които се опитват да пробият граничния пункт между Тихуана и Калифорния.

Отиде си Бернардо Бертолучи

Ноември 26, 2018 Култура
Италианският режисьор Бернардо Бертолучи е починал днес на 77-годишна възраст. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на телевизионния канал Раи 24. Режисьорът е починал тази сутрин в дома си в Рим.

Честваме Свети Стилиян - закрилникът на бебетата

Ноември 26, 2018 България
Днес православната църква чества деня на Свети Стилиян Пафлагонийски - закрилник на бебетата и малките деца. Божият последовател живял в Мала Азия в края на IV и началото на V век.

Ескалира напрежението в Керченския проток

Ноември 26, 2018 Светът
Украйна направи значима стъпка към обявяване на военно положение, след като Русия задържа три украински кораба, принадлежащи на украинския военноморски флот. Инцидентът, станал в Керченския проток на входа на Азовско море.

Минус 15 градуса и сняг след сряда

Ноември 26, 2018 България
Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, по-съществени над южните и източни райони. Дневните температури ще бъдат от около 7, 8 градуса на северозапад до 17 градуса на места в Тракия.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!