След суджука Брюксел защити и карнобатската гроздова

Ноември 30, 2018 България
Европейската комисия одобри искането на България карнобатската гроздова ракия да бъде вписана в Европейския регистър на защитените наименования за произход. От Комисията уточняват, че ракията е с поне 40 градуса алкохол и има светложълт цвят.

Румен Радев даде началото на "Българската Коледа"

Ноември 30, 2018 България
"Българската Коледа" не е просто дарителска кампания, тя е нещо много повече. Тя дава надежда за бъдещето ни като държава и общество, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една обществено значима кауза.

РИОСВ ще проверява автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци

Ноември 30, 2018 Бургас
Регионалната инспекция по околна среда и водите в Бургас ще проверява на автосервизи за начина и вида на отопление в тях. Проверките са планирани за декември и са част от засиления контрол върху нерегламентирано изгаряне на отпадъчни материали, масла, гуми, кабели и пластмаси.

Вокален ансамбъл „Фортисимо“ представя дебютния си албум

Ноември 30, 2018 Култура
Бургаският вокален ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева ще представи своя дългоочакван дебютен албум с голям концерт в навечерието на празника на града - Никулден. Промоцията на албума ще се проведе на 5-ти декември.

Започва кампания за предотвратяване на пожари в домовете

Ноември 30, 2018 Бургас
Службата по пожарна безопасност и Община Бургас започват съвместна кампания за предотвратяване на пожари в домовете. Поводът за това е започналият отоплителен сезон и повишената опасност от инциденти.

Апелативният съд бе домакин на регионални обучения

Ноември 30, 2018 Бургас
Съдии, прокурори и разследващи полицаи от Апелативен район Бургас участваха в регионално обучение на тема "Процесуални и материалноправни въпроси по делата за контрабанда".

Общината кани празнуващите имен ден на 6 декември за обща снимка

Ноември 30, 2018 Бургас
Община Бургас кани за шеста поредна година всички, които носят името на закрилника на морския град свети Николай Чудотворец, да се наредят за "златна" снимка в 13.30 часа на площад "Атанас Сиреков".

Украйна забрани влизането на руснаци от 16 до 60 г.

Ноември 30, 2018 Светът
Граничната служба на Украйна забрани влизането в страната на мъже с руско гражданство на възраст от 16 до 60 г. , съобщи ТАСС. Към днешна дата е ограничено влизането на чужденци, на първо място граждани на Руската федерация.

Тракийци с кулинарното изложение

Ноември 30, 2018 Бургас
За поредна година едно специално мероприятие събра най-изявените тракийски кулинари. Четиридесет души участваха в превърналото се вече в традиция кулинарно изложение на собственоръчно направени ястия по тракийски рецепти.

Срещата на Г-20 започва в Буенос Айрес

Ноември 30, 2018 Светът
Срещата на върха на Г-20 започва в петък в Буенос Айрес, на фона на вътрешно дипломатическо и търговско напрежение и на външни критики, от страна на неправителствени организации и асоциации, които призоваха за протести.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!