САЩ извадиха 8 страни от санкциите против Иран

Ноември 5, 2018 Светът
САЩ днес въведоха отново и затегнаха икономическите санкции срещу петролния, енергийния, банковия и транспортния сектор на Иран, след като президентът Доналд Тръмп оттегли страната си от ядреното споразумение с Техеран.

Димитър Николов към младите учители: Вярвам във вас

Ноември 5, 2018 Бургас
Кметът Димитър Николов се срещна с повече от 100 млади преподаватели, които за първа година са част от учителската професия. Срещата с тях е посветена на Деня на народните будители и има за цел да мотивира хората на просветата да прилагат съвременни методи в обучението на децата.

БДЧР и РИОСВ проверяват сигнал за мъртва риба край Поморие

Ноември 5, 2018 Бургас
След извършената повторна проверка на водоема край Поморие във връзка със сигнал за мъртва риба експертите на РИОСВ и Басейновата дирекция „Черноморски район“ откриха в тръстиката по брега, в най-северната точка на водоема, екземпляри от мъртва риба.

Галъп: 81% от българите искат оставката на Валери Симеонов

Ноември 5, 2018 България
Мнозинство от 81% смята, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка във връзка с изказването за майките на деца с увреждания. 15% са на обратното мнение, а останалите не могат да преценят.

Нови 2.3 милиона души станаха милионери за последната година

Ноември 5, 2018 Светът
Само за година броят на милионерите в долари се е увеличил с 2.3 милиона души, като общият им брой в света вече е 42.2 милиона души. Това се казва в доклад, публикуван преди дни.

Безплатно изследване на кръвна захар в УМБАЛ

Ноември 5, 2018 Здраве
Скрининг за риск от развитие на захарен диабет ще се проведе в Медицинския център на УМБАЛ Бургас – МЦ „Св. Николай Чудотворец“. От 8 ноември всеки вторник и четвъртък до края на месец ноември хора от рискови групи могат да измерят безплатно кръвната си захар.

Дядо Коледа очаква детски писма

Ноември 5, 2018 Любопитни
И през 2018 г. Дядо Коледа очаква да получи детски писма през „Български пощи“ ЕАД. Младите коледни елфи ще прочетат на белобрадия старец всички писма и най-хубавите и най-красиво украсените ще получат коледни награди.

Швейцарците гласуват на референдум да имат ли кравите рога

Ноември 5, 2018 Любопитни
На 25 ноември швейцарците ще гласуват на референдум да имат ли или да нямат кравите и козите им рога. За мнозина може да изглежда и комично свикването на национално допитване по този въпрос на фона на ставащото в света, но в случая става дума за проблем, свързан с 13 млн. евро.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!