Почина дядо Добри – живият светец, посветил се на човечността

Февруари 13, 2018 България
Днес, след кратко боледуване, е починал дядо Добри. Живият светец, както го наричаха хората, е издъхнал по обед в Кремиковския манастир, където беше отседнал през последните години, съобщиха от обителта.

Тънки червени линии в Европа

Февруари 13, 2018 Светът
На Стария континент са начертани няколко разделителни линии, които будят безпокойство за сигурността и от двете им страни. Европейски експерти по сигурността предупредиха за нарастващ риск от непреднамерен военен сблъсък Русия – Европа.

Млади таланти на перото на среща с председателя на Апелативния съд

Февруари 13, 2018 Бургас
Млади репортери от школата по журналистика към Младежкия културен център бяха на посещение в Апелативен съд – Бургас. Малките журналисти от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха приети от председателя на съда – съдия Деница Вълкова.

Напрежение между Атина и Анкара заради инцидент

Февруари 13, 2018 Светът
Говорителят на гръцкото правителство обвини Турция, че не допринася за стабилността в региона след инцидент край двете островните скали Имия/Кардак. Коментарите на Димитрис Цанакопулос бяха направени броени часове, след като кораб на турската брегова охрана се удари в гръцка патрулна лодка край островната група Имия/Кардак.

Съдии обсъждаха противоречиви практики на семинар

Февруари 13, 2018 Бургас
Противоречивата практика при прилагането на Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН) обсъдиха на работна среща магистрати от Бургаски съдебен район. Събитието се състоя в учебната база на Върховен административен съд – Бургас в с. Лозенец.

Филмови прожекции и изложба разкриват многообразието на Китай

Февруари 13, 2018 България
С две интригуващи събития Бургас ще отбележи настъпването на китайската Нова година.

Арестуваният джихадист е лоялен член на ”Ислямска държава”

Февруари 13, 2018 България
Арестуваният мароканец Науфал Захри е обвинен в Мароко за съставяне на група за терористични действия, обучение на терористи и набиране на средства за тях. Издирваният от Интерпол за тероризъм предполагаем член на "Ислямска държава" ще остане в ареста за 90 дни.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!