Всяка касова бележка ще се отчита в НАП

Февруари 16, 2018 България
Над 330 млн. лв. годишно са загубите за бюджета от неотчитане на търговски обороти само в девет от най-рисковите браншове, чиято дейност НАП наблюдава. Инспекторите от приходната агенция разкриха нови схеми за укриване на приходи с използването на компютърни системи с фискална памет в последните месеци.

Симеонов внася закон за шума, ограничават го и в блокове

Февруари 16, 2018 България
Има готов законопроект, свързан с шума и вредните въздействия от него, който чрез Министерски съвет ще бъде внесен в Народното събрания до края на февруари. Това съобщи във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който участва в учредяването на областен консултативен съвет по туризъм, предаде БТА.

Дора Лазарова, учител: Голямата ни задача като литератори е да възродим интереса към книгата

Февруари 16, 2018 Интервю
Днес наш гост е госпожа Дора Лазарова, учител по литература в Английската гимназия в Бургас от много години. Учителят, за когото възпитанието и образованието на младите са станали мисия на живота й.

Прекланяме се пред подвига на Левски в понеделник

Февруари 16, 2018 Бургас
145 години след обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски бургазлии отново ще се преклонят пред паметта, святото дело и героичната му саможертва в името на цял един народ.

Филиалът на Националната художествена академия вече е факт

Февруари 16, 2018 Бургас
Филиалът на Националната художествена академия в Бургас, първи и единствен извън София, вече е факт. Той има лиценз и е покрил всички документални изисквания. Филиалът ще се помещава в модерната сграда на Магазия 1, разположена в Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас.

Публична лекция за Сирни Заговезни в музея

Февруари 16, 2018 Бургас
Третата публична лекция за месец февруари от образователната програма на РИМ Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край” е посветена на празника Сирни Заговезни. Огънят заема важно място в народните вярвания.

Над 1 милион нарушения на пътя през 2017 г.

Февруари 16, 2018 България
През 2017 г. служителите на МВР са констатирали 1 037 516 нарушения на Закона за движение по пътищата, а през 2016 г. - 888 208 нарушения. Това каза вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарния контрол.

Кукери от „Козият рог“ ще гонят зимата в неделя

Февруари 16, 2018 Бургас
По традиция в края на месец февруари в комплекс "Меден рудник" се провеждат кукерски игри. Тази година те ще бъдат на 18 февруари, неделя. Шествието започва в 7.30 часа от дома на "Царя" на ул. "Въстаническа" № 55.

Започва Китайската Нова година - на Жълтото куче

Февруари 16, 2018 Светът
Азиатският календар в основата си е лунен. Съставен е от даоистките жреци преди хиляди години. Стандартизиран е през 2637 г. пр. н. е. като система на 12 земни разклонения.

Руската армия може да се откаже от смартфоните

Февруари 16, 2018 Светът
Руската армия може да се откаже от мобилните телефони с навигация и фотокамери. В генералния щаб на руските въоръжени сили министерството на отбраната смята да ограничи използването на модерни клетъчни средства за свръзка в централния си апарат, органите за управление и във войските.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!