Каква е отровата ”Новичок”, ползвана срещу Скрипал

Март 13, 2018 Светът
Вчера британският премиер Тереза Мей каза, че Русия е производител на нервно паралитичното вещество "Новичок", с което е отровен Сергей Скрипал. Подкрепа за британската позиция вече изразиха Рекс Тилерсън, държавен секретар на САЩ, френският президент Макрон и шефът на НАТО Столтенберг.

Най-добрият приятел на китарата ще е сред главните герои в Burgas Jam 2018

Март 13, 2018 Бургас
На 7 юли ще се проведе второто издание на едно от най-новите и нестандартни музикални събития в България - Burgas Jam. Главен герой в него отново ще е Китаристът, свободен да свири това, което обича най-много, да импровизира.

Публична лекция за Лазаровден в музея

Март 13, 2018 Бургас
Образователната програма на РИМ-Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край“ продължава този петък 16 март с лекцията „Лазаровден - традиция и съвременност“. Автор е Пламена Кирова – главен уредник на Етнографската експозиция.

БЧК започва раздаването на продукти по програма на ЕС

Март 13, 2018 Бургас
В изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, Българският Червен кръст –Бургас започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 13 872 нуждаещи се български граждани от област Бургас.

Нова платформа за подаване на сигнали на РИОСВ

Март 13, 2018 Бургас
Гражданите на Бургас ще могат да подават сигнали за замърсяване и увреждане на околната среда в нова интернет платформата "Подай сигнал", която ще улеснява комуникацията с РИОСВ – Бургас за по-бързо решаване на проблемите.

Ученици спечелиха три приза по творческо писане на английски език

Март 13, 2018 Бургас
Над 4500 ученици от 207 училища в цялата страна участваха в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе в средата на февруари тази година. Победителите определи компетентно жури с председател писателят Захари Карабашлиев.

Няма доказателства за намеса на Русия в полза на Тръмп

Март 13, 2018 Светът
Не е имало тайни договорки между кампанията на Тръмп и Русия, показва разследване на комисия в Конгреса на САЩ. Комисията по разузнаването към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ обяви основните заключения от своето разследване за руска намеса в американската предизборна кампания.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!