Посрещаме Първа пролет с „Надежда за Милен“

Март 14, 2018 Бургас
Учителят от Бургас се нуждае от близо 41 000 евро за трансплантация на бъбрек, Ажда Чаушева и други звезди му помагат

Туристи тръгват по стъпките на древните траки, показват им светилища и долмени

Март 14, 2018 България
Учени и бардове разкриват тайните на Странджа и Сакар. Ще има и съвместен сайт с интерактивна карта за историческото и културното наследство...

Лондон замрази връзките с Москва, гони 23 руски дипломати

Март 14, 2018 Светът
Лондон експулсира 23 руски дипломати като мярка в отговор на отравянето на бившия шпионин Скрипал, каза Тереза Мей. След заседание на Националния съвет по сигурността британският премиер обяви замразяване на двустранните контакти с Москва.

Великобритания трудно намира съюзници за случая ”Скрипал”

Март 14, 2018 Светът
Усилията на Великобритания да събере съюзници по случая с отравянето на Сергей Скрипал може да се окажат напразни. Британският външен министър Борис Джонсън казва, че е насърчен от отговора на приятели, които са готови да подкрепят Великобритания по случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

Приели сме само 60 мигранти по квотите на ЕС

Март 14, 2018 България
България е приела досега 10 мигранти от Италия и 50 от Гърция по квотите на ЕС, показват последни данни на Европейската комисия. От Турция досега у нас не са били приети бежанци от Сирия, като нашата страна е поела ангажимент да подслони 160 души.

Ясни са концесионери на четири плажа по Южното Черноморие

Март 14, 2018 Бургас
Правителството определи концесионерите на четири плажа по Южното Черноморие след проведени конкурси. Договорите се сключват за срок от 15 години. Ивиците се намират в Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас и Бургас.

Меркел стана канцлер за четвърти път

Март 14, 2018 Светът
Ангела Меркел бе избрана за четвърти път за канцлер на Германия, съобщи "Шпигел". Уточнява се, че Меркел е получила 364 от 688 гласа при гласуването в Бундестага. На почетната трибуна гласуването бе проследено от съпругът й Йоахим Зауер и майка й - 89-годишната Герлинд.

Един е загинал, а друг е ранен при експлозия в ”Арсенал”

Март 14, 2018 България
Един човек е загинал, а един е ранен при експлозия в завод "Арсенал" в Казанлък, потвърдиха за Дир.бг от МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 10,25 часа.

Авиомузеят вече работи, до края на май с намалени цени

Март 14, 2018 Бургас
виомузей Бургас отново отвори врати след зимата и очаква своите посетители. През следващите месеци експозицията ще работи от сряда до неделя, 09 - 17 часа. Много хора вече се възползват от хубавото време, за да се насладят на една интересна разходка сред експонираните самолети.

Топло до неделя, зимата се завръща идната седмица

Март 14, 2018 България
Остава топло до неделя, но в началото на другата седмица температурите чувствително ще се понижат и ще има превалявания от дъжд и сняг. Днес ще има променлива, често значителна облачност, но ще остане сравнително топло, с температури от 11 до 16 градуса, в Тракия и западната половина на Дунавската равнина до около 17 градуса.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!