Питат с анкета родителите дали искат подкрепителна закуска в училище

Март 16, 2018 Бургас
Възможността да отпадне подкрепителната закуска, която получават децата в училище, като средствата за нея бъдат пренасочени към обедното хранене - това обсъдиха родители, директори на учебни заведения, представители на фирми, наематели на столове и представители на Община Бургас.

Любимият музей на децата отворя врати на 19 март

Март 16, 2018 Бургас
Точно две години изминаха от момента, в който любимият музей на бургаските деца, бе затворен за основен ремонт. Сградата паметник на културата, в която се помещава Природонаучната експозиция към РИМ Бургас, бе напълно обновена по проект на обща стойност 240 439 лева.

От Москва: ”Новичокът” може да е дошъл от САЩ

Март 16, 2018 Светът
Използваният за отравяне на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му в английския град Солсбъри нервнопаралитичен газ може да е бил получен чрез САЩ. Това заяви руският депутат Алексей Чепа, цитиран от Асошиейтед прес и БТА. САЩ са участвали в прочистването на обект, където се е използвал газът "Новичок" в съветско време.

10 велики урока, които всички трябва да научим от гения Алберт Айнщайн

Март 16, 2018 Любопитни
Алберт Айнщайн отдавна се смята за гений от масите. Той беше блестящ теоретичен физик, философ, автор и може би най-влиятелния учен на всички времена. Точно по тези причини няма как в един сайт за личностно развитие като този да не присъстват и неговите велики правила за живота.

ВиК започва ремонт на централен водопровод по ул. „Александровска“

Март 16, 2018 Бургас
Авария на централен водопровод под улица "Александровска" стана причина за теч на вода по пешеходната зона. Повреденият водопровод захранва централната градска част, информираха от ВиК Бургас.  

Скот Кели прекарва година в космоса, а сега има различна ДНК от близнака си

Март 16, 2018 Любопитни
Скот и Марк Кели са идентични братя близнаци - поне, докато Скот не прекарва една година в космоса. Когато Скот Кели се завръща на Земята след 340-дневното си пребиваване на Международната космическа станция (МКС) преди две години, той бил 2 инча по-висок, отколкото когато е излетял.

Милка Иванова: За мен писането е труд и свята отговорност

Март 16, 2018 Интервю
Нейните разкази са плътни, изпъстрени с топли и уютни думи, които ни карат да четем още и още, и не само с очите, а и със сърцето, защото според Милка Иванова разказът трябва „да носи поне част от цвета, настроението, страданията и радостите, унинието и вдъхновението на живия живот...

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!