Монументът на Бузлуджа спечели европодкрепа

Март 20, 2018 България
Монументът на Бузлуджа спечели европейска подкрепа по програма за паметници в риск. Той беше включен в програмата "7-те най-застрашени паметници", която се организира от "Европа Ностра".

Арестуваха Никола Саркози във Франция

Март 20, 2018 Светът
Френската полиция е задържала под стража бившия френски президент Никола Саркози. Причината е разследване за възможно незаконно финансиране на неговата предизборна кампания през 2007 година, съобщи "Ройтерс.

90 фирми заявиха участие във „Флора’ 2018“

Март 20, 2018 Бургас
Темата в новото издание на традиционното за Бургас цветно изложение "Флора" - "С поглед в бъдещето", се оказа много интригуваща. Своето участие заявиха вече 90 фирми. 28 от тях са производители и търговци на цветя, с четири повече от миналата година.

Публична лекция за монетите в Ахтополското сребърно съкровище

Март 20, 2018 Бургас
Образователната програма на РИМ-Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край“ продължава този петък - 23 март с лекцията „Християнските монети в Ахтополското сребърно съкровище (1977 г.)“. Автор е Мирослав Класнаков от Археологическата експозиция в Бургас.

Шефът по сигурността на Фейсбук подаде оставка

Март 20, 2018 Светът
Шефът по сигурността на Фейсбук Алекс Стамос, който настояваше за по-детайлно разследване на руската намеса в американските президентски избори, напуска. Причина за това са разногласията му с ръководството на компанията, както и с колегите му.

Осем специалности във Филиала на НХА

Март 20, 2018 Бургас
Студентите във филиала на Националната художествена академия в Бургас ще се обучават в няколко специалности, които дават не само академична подготовка в сферата на изкуството, но и добра възможност за професионална реализация след дипломирането.

За бедстваща птица подавайте сигнал до РИОСВ

Март 20, 2018 Бургас
Във връзка с намирането на бедстващи птици от вида Бял щъркел МОСВ съветва гражданите, намерили птица в безпомощно състояние в населените места или около тях, да потърсят помощ на „зеления“ телефон на съответната Регионална инспекция по околна среда и води.

Днес е Международният ден на щастието

Март 20, 2018 Любопитни
Международният ден на щастието се отбелязва на 20-и март съгласно резолюция 66/281 на Общото събрание на ООН от 28 юни 2012 г., в която е декларирано, че стремежът към щастие и благополучие е фундаментална цел на човечеството.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!