Германия пусна "Северен поток- 2”

Март 27, 2018 Светът
Федералната агенция по мореплаване и хидрография на Германия е издала разрешение за строителството на "Северен поток-2". Това се казва в официално съобщение на сайта на институцията.

Проверяваме онлайн хонорарите си от 2017 г.

Март 27, 2018 България
От днес физическите лица могат да проверят в сайта на НАП дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, различни от тези по трудов договор, като например хонорари.

Отбелязаха с концерт Деня на Тракия

Март 27, 2018 Бургас
Пълна зала тракийци и граждани посрещна народните певци, които пяха за тях по повод официалния празник 26 март – Деня на Тракия. Мероприятията, по повод бележитата дата, отганизирани от Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, започнаха с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на българския воин пред Военен клуб.

Лекция за защита правата на детето

Март 27, 2018 Бургас
Над 50 ученици от ПГРЕ “Г.С Раковски“ слушаха лекция за правата на детето и тяхната защита от Европейския съд в Страсбург. Бургаският административен съдия Чавдар Димитров запозна десетокласниците основните точки от Европейската конвенция за защита правата на човека.

Александър Секулов стана носител на наградата „Христо Фотев“

Март 27, 2018 Култура
Александър Секулов е носителят на голямата награда от Националния конкурс за поезия "Христо Фотев". Той бе отличен за книгата си "Море на живите". Секулов получи специалната пластика "Перо", която е дело на скулптора Валери Желязков, и грамота от Община Бургас.

Нарисувай Китай и участвай в международната изложба „Мечти за Европа и Китай"

Март 27, 2018 Бургас
Посолството на Република България в Пекин съвместно с Община Бургас и местното правителство на град Янтай, Китай, обявява конкурс за детска рисунка на тема "Мечти за Европа и Китай".

Кампания за здравословното хранене в детските градини

Март 27, 2018 Бургас
Община Бургас започва поредна сезонна кампания, посветена на здравословното хранене. Пролетта идва с изобилие на свежи зеленчуци и други пресни продукти. Много от малчуганите не ги обичат, но това е поправимо.

Центърът за видеонаблюдение да стане координационен за областта чрез нов софтуер

Март 27, 2018 Бургас
Общинският център за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за цялата област и да обхваща периметъра от Обзор до Резово чрез закупуването на аналитичен софтуер.

Срещата ЕС-Ердоган завърши без конкретен резултат

Март 27, 2018 България
Без конкретен резултат завърши срещата между турския президент Реджеп Ердоган и председателите на Съвета на ЕС Доналд Туск и на Европейската комисия Жан Клод Юнкер. Домакин и посредник за срещата беше българският премиер Бойко Борисов.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!