1.2 млн. пенсионери получават под 321 лева

Март 9, 2018 България
Около 1,2 млн. са пенсионерите, чиито размер на пенсиите е под актуалния размер на линията на бедност, който е 321 лв. за тази година. Това каза социалният министър Бисер Петков по време на парламентарен контрол днес.

Случаят с пловдивския медик влезе в ученическия час по право във Френската

Март 9, 2018 Бургас
Трябва ли да бъде осъден човек, отнел живот в защита на семейството си? Този въпрос поставиха учениците от 10 „а“ клас на Гимназията за изучаване на романски езици пред съдия Румен Йосифов от Административен съд – Бургас по време на открития урок по право.

Конкурс за изящно и приложно изкуство дава шанс за прием във филиала на НХА

Март 9, 2018 Бургас
Кандидатите за прием в новия филиал на Националната художествена академия, който се открива това лято в Бургас, ще имат възможност да покажат своите умения в регионален конкурс за изящно и приложно изкуство.

Светът реагира остро срещу Тръмп заради митата

Март 9, 2018 Светът
Светът реагира остро на решението на Доналд Тръмп да наложи мита върху вноса на стомана и алуминий. Заваляха предупреждения за ответни мерки. Първи реагираха азиатските държави. Япония заяви, че решението ще има голям ефект върху двустранните отношения.

Приятни пролетни температури от днес

Март 9, 2018 България
Днес и през следващите дни ще се установи топло за март време. Ще има и доста слънчеви дни, а превалявания от дъжд - в началото на следвщата седмица. Днес през деня облачността ще бъде променлива, но предимно средна и висока и няма да бъде препятствие за слънчевите лъчи.

Милка Стоянова: „Крайбрежна поема” е романтичен синтез на времето, преминало в очакване

Март 9, 2018 Интервю
Морето в душата на поета живее с неизброимите си капчици-думи, дошли с дъжда или с горчивите сълзи на очакването, на надеждата…

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!