Писателят Владимир Ганев: Всеки носи в себе си и крал, и орел, а това, че злото побеждава, е илюзия

Април 11, 2018 Култура
Теориите за световната конспирация са толкова много, че стават вече безинтересни, каза авторът на романа „Кралят орел“

Бургаски акробати спечелиха квота за младежката олимпиада!

Април 11, 2018 Спорт
Панайот Димитров и Мариела Костадинова ще спорят за олимпийски медали в спортната акробатика.

Тръмп с остра реакция: Приготви се, Русия

Април 11, 2018 Светът
Кризата около ситуацията в Сирия продължава да се задълбочава. Двете страни в един евентуален конфликт- САЩ и Русия- си разменят заплахи и предупреждения.

Зрелищна балетна постановка с премиера на бургаска сцена

Април 11, 2018 Култура
Едно от най-зрелищните балетни произведения – „Баядерка“ по Лудвиг Минкус, ще бъде показано за първи път на бургаска сцена след две седмици. Премиерата на класическия балет е планирана за 26 април от 19 ч. в зала Опера.

Създаден е телефон за нередности в туризма

Април 11, 2018 България
Министерството на туризма открива телефонна линия за сигнали свързани с нередности по Закона за туризма. От вчера, 10 април тя е активна и денонощно потребители ще могат да дават информация за незаконни или недобри практики в сектора. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Русия насочи ракети към базите на САЩ в Сирия

Април 11, 2018 Светът
Русия насочи ракети "Калибър" към базите на САЩ в Сирия. Въоръжените сили на Руската федерация тайно са поставени в пълна бойна готовност, пише в заглавие "Независимая газета".

В Белия дом обсъждат силата на удара срещу Сирия

Април 11, 2018 Светът
Президентът Тръмп и неговите съветници са обсъдили каква да бъде силата на атаката срещу силите на Башар Асад в отговор на употребата на химическо оръжие.

Съветът за сигурност на ООН гласува 3 резолюции за Сирия

Април 11, 2018 Светът
Три резолюции гласува снощи Съветът за сигурност на ООН. Русия наложи вето на проекторезолюцията на САЩ. В нея се предвиждаше създаването на нов независим механизъм за разследване на ООН за използването на химически оръжия в Сирия с едногодишен мандат.

Отиде си големият композитор Тончо Русев

Април 11, 2018 България
Почина големият български композитор Тончо Русев. Той написа над 1000 песни, спечелил е десетки престижни награди на български и международни музикални конкурси.