Допаминът – хормонът на зависимостите

Май 8, 2018 Здраве
Зависимост (пристрастяване) е продължителната употреба на вещества, въпреки проблемите, свързани с това, което води до развитие на толеранс към тези вещества, необходимост от повишени дози и симптоми на абстиненция при спирането на веществото.

Галъп: Делът на евроскептиците у нас е 30%

Май 8, 2018 България
В последната година и половина доверието в обобщения образ на Европейския съюз възстанови позиции, след като през 2016 г. беше достигнало по-ниски стойности. Така в първите месеци на 2018 г. около 60% от българите споделят доверие в ЕС, докато недоверието се движи около 30%.

Парад на знамената за 9 май - Ден на Европа

Май 8, 2018 Бургас
За поредна година Община Бургас и Областен информационен център - Бургас ще отбележат с поредица интересни събития и инициативи 9 май - Ден на Европа. Утре в ефира на БНР Бургас ще бъдат отразени реализираните проекти с европейски средства в областта и перспективите за развитие.

ВСС решава кой да е окръжен прокурор на Бургас

Май 8, 2018 България
Утре в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предстои изслушване на бъдешия административен ръководител на Окръжна прокуратура Бургас. Изборът е първа точка от дневния ред на заседанието на 9 май.

РИОСВ: Няма насилствена смърт при намерените мъртви делфини

Май 8, 2018 Бургас
На „зеления“ телефон в РИОСВ – Бургас през почивните дни постъпиха два сигнала за мъртви делфини, намерени на Северния плаж в Бургас. И при двата няма съмнение за причинена насилствена смърт.

Нискотарифна самолетна компания заряза стотици българи в Рим

Май 8, 2018 Светът
200 български граждани са блокирани на летището "Чампино" в Рим, Италия. Полетът на сънародниците ни е бил отменен. Следващият полет, с който българите ще могат да се приберат в България, е чак след 4 дни.

Дъжд и гръмотевици до края на седмицата

Май 8, 2018 България
Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места около и след обяд ще превали и прегърми. По-значителни валежи ще има в планините на Западна България и в източната половина на страната.

Интересни хора ще четат култови книги в Нощта на литературата

Май 8, 2018 Бургас
На 9 май от 18.00 часа Бургас за поредна година ще се включи в общоевропейската "Нощ на литературата". Събитието ще премине на приятни места, където небезизвестни личности ще четат откъси от интересни книги.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!