Учителят Иван Апостолов: Изчезващ вид сме от 1396 г., но е време да се изправим гордо и да ревне Българският лъв!

Май 9, 2018 Интервю
Не промени са необходими, а възраждането бурно на ценностите, които позволихме най-брутално да бъдат изтикани у тинята на Простотия, казва той

Андрей Едрев: Ще съдя държавата, за да спра ограбването на българите

Май 9, 2018 България
В един от договорите за концесия пише, че министърът на икономиката може да го прекрати, каза бургаският Робинзон

Фредерик Бегбеде: Ако знаеш защо обичаш някого, значи не го обичаш

Май 9, 2018 Любопитни
Вече сме ви представяли някои от любимите ни цитати на френския писател Фредерик Бегбеде. Сега ви предлагаме още 20 интересни мисли от автора на романа „Любовта трае три години“.

Бунтът на Набоков в Бургас е темата на музейната лекция в петък

Май 9, 2018 Бургас
Образователната програма на РИМ-Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край“ продължава на 11 май с лекцията „130 години от русофилските диверсии в Бургаския край. Бунтът на Набоков“. Автор е историкът Владимир Анигностов.

Георги Чинев е окръжен прокурор на Бургас

Май 9, 2018 Бургас
Георги Чинев е новия административен ръководител на Окръжна прокуратура Бургас. Току що Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решението със седем гласа "за".

Връчват наградите от Националния литературен конкурс „Море”

Май 9, 2018 Бургас
На 10 май от 18.00 ч. в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" ще се състои тържество по повод връчване на наградите от Национален литературен конкурс "Море 2018".

Бургаската оперна прима Мария Цветкова-Маджарова е „Музикант на годината 2017“

Май 9, 2018 Култура
Бургаската музикална школа има сериозен повод за гордост. Оперната певица Мария Цветкова-Маджарова стана победител в анкетата "Музикант на годината 2017" на предаването за класическа музика "Алегро виваче", част от програма "Хоризонт" на БНР.

Банките масово вдигат таксите

Май 9, 2018 България
Банките масово са вдигнали таксите - това стана ясно, след като БНБ публикува списък на средния размер на таксите по разплащателните сметки. Поевтиняване има само при две-три платежни операции, пише "Сега".

Изложба представя всички българските светци в Нощта на музеите

Май 9, 2018 Бургас
На 19 май 2018 г., от 18.30 ч., в Историческия музей на ул. Лермонтов 3 ще бъде открита изложбата „Българите светци“. Това е най-новата авторска експозиция на бургаските историци, върху която те работеха през последните 6 месеца.

САЩ се оттеглят от ядреното споразумение с Иран

Май 9, 2018 Светът
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че изтегля САЩ от ядрената сделка с Иран, която беше договорена през 2015 г. Той съобщи решението си на пресконференция в Белия дом.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!