Дневниците на Алберт Айнщайн разкрили "шокиращия" му расизъм

Юни 14, 2018 Любопитни
Новопубликувани лични дневници на Алберт Айнщайн от пътуването му до Азия през 20-те години на миналия век разкриха расисткото му отношение към срещнатите чужденци, съобщиха в. "Индипендънт" и Би Би Си, на които се позова БТА.

Борисов и Захариева отказаха срещите си с президента на Македония

Юни 14, 2018 България
Премиерът Бойко Борисов отказва срещата си с македонския президент Георге Иванов, която е планирана за утре сутрин, като нареди и на външния министър Екатерина Захариева да отмени срещата си с госта.

Утре откриват разширения участък на пътя Слънчев бряг – Бургас

Юни 14, 2018 Бургас
В петък, 15 юни, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас в участъка между Поморие и Ахелой и обходния път на Ахелой.

69 милиона просрочени задължения внесени в НАП

Юни 14, 2018 Бургас
Само за първите четири месеца на годината в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас са внесени 69 милиона лева просрочени данъчни и осигурителни задължения.

От утре се кандидатства във филиала на НХА в Бургас

Юни 14, 2018 Култура
Желаещите да кандидатстват във филиала на Националната художествена академия в Бургас, могат да подадат необходимата документация в дните от 15 до 28 юни. Тя се предоставя в София, НХА, ул. "Шипка" 1, където ще се проведат и приемните изпити.

Избраха песните-финалисти в музикалния конкурс „Бургас и морето“ 2018

Юни 14, 2018 Бургас
Вече са ясни кои 12 песни ще мерят сили на тазгодишния конкурс "Бургас и морето", който ще се проведе на 28 юли в Летния театър. Те бяха избрани от специална подборна комисия.

Посетете най-интересните места в града с Burgas Card

Юни 14, 2018 Бургас
Гостите на града от страната и чужбина, както и всеки желаещ негов жител, могат да посетят най-интересните тукашни забележителности с новата услуга Burgas Card. Тя дава достъп до музеи и атракции с до 30 % отстъпка от редовните цени.

Как да изберем подходящ продукт за слънцезащита?

Юни 14, 2018 Любопитни
Лято е и едва ли има нещо по-приятно от гальовните слънчеви лъчи по кожата ни, докато сме на плаж.

Свлачище блокира Рилския манастир

Юни 14, 2018 България
Свлачище затвори пътя за Рилския манастир. Срутването e станало след обилните валежи в района. Камъни и пясък са се изсипали на пътя на около 3 км от рилската обител, съобщава Нова тв.

Роувърът "Опортюнити" може да е "умрял" на Марс

Юни 14, 2018 Любопитни
Силна прашна буря прекрати връзката на "Опортюнити" със Земята. Инженерите се опасяват, че роувърът може да не се събуди повече и мисията да приключи, пише в. "Индипендънт".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!