Организаторите на „Солени ветрове“: Бардовете са като морето - солени, но истински

Август 1, 2018 Интервю
Трудно се пее със солен вятър в гърлото, признават те и обещават да дадем аудитория на истинската култура, на чистата поезия претворена в песен

Децата без право на пенсия за починал родител ще получават нова семейна помощ

Август 1, 2018 България
Децата, които нямат право на наследствена пенсия от починал родител ще получават нов вид семейна помощ. Тя е залегнала в промени в Закона за семейни помощи, които днес правителството одобри и е предвидено да влязат в сила догодина.

Планирани ремонти спират тролейбусните линии в Бургас от 4-ти август

Август 1, 2018 Бургас
Във връзка с изискванията на правилника за Техническа експлоатация на контактните мрежи на градския електротранспорт е наложително да бъдат извършени планирани ремонти, профилактика и контролни измервания на всички съоръжения, свързани с тролейбусните линии Т1 и Т2.

Мащабни проверки на ИАРА в цялата страна

Август 1, 2018 България
Инспекторите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършиха мащабни проверки в страната през изминалата седмица. Във връзка с активния летен сезон бяха инспектирани търговски обекти, рибни стопанства, плавателни съдове и места за риболов.

Два блока в "Меден рудник" отказаха нова улица да минава край домовете им

Август 1, 2018 Бургас
Пред последните десетина години в Община Бургас постоянно постъпват жалби от най-новата жилищна зона в к-с "Меден рудник", така нареченият Районен център. Навремето там бяха построени множество жилищни кооперации със стотици апартаменти в тях, без да бъде осигурен никакъв достъп до тях.

България няма да допуска хора със забрана да влизат в Шенген

Август 1, 2018 България
От 1 август 2018 г. България ще отказва влизане/пребиваване на своя територия на граждани на трети страни, за които има въведен сигнал в Шенгенската информационна система с мярка "отказ за влизане/пребиваване".

Германия отваря първите центрове за задържане на мигранти

Август 1, 2018 Светът
Центровете са част от плана на вътрешния министър Хорст Зеехофер за намаляване на броя на кандидатите за убежище в Германия чрез забързването на процеса по разглеждане на молбите и за депортиране на неодобрените кандидати.

България е шеста в света по изпит алкохол

Август 1, 2018 Любопитни
Изследване показва, че България е на шесто място в света и на пето в Европа по изпит алкохол на глава от населението – 12,3 л. на година, съобщава бТВ. Първи са естонците по 14,3 л на човек, следват чехите и германците, показва статистиката.

Започват Богородичните пости

Август 1, 2018 България
От днес започват Богородичните пости, които продължават две седмици и свършват на 15 август, когато е големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Богородичният пост е един от четирите многодневни периода на молитва и въздържание през годината.

Доналд Тръмп поиска $ 15 млрд. за киберсигурост

Август 1, 2018 Светът
Сумата от 15 милиарда долара поиска администрацията на американския президент Доналд Тръмп за засилване на мерките за сигурност в интернет, предаде ТАСС.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!