11 жертви от срутването на моста в Италия

Август 14, 2018 Светът
Единадесет души са загинали при рухването на част от виадукт над индустриална зона в италианския град Генуа, съобщи италианското вътрешно министерство.

Реформата в системата за хората с увреждания започва от януари 2019 г.

Август 14, 2018 България
Реформата в социалната система, свързана с хората с увреждания, започва на 1 януари 2019 г., каза днес във Варна омбудсманът на Републиката Мая Манолова, която се срещна с майките на деца с увреждания, част от протестната мрежа "Системата ни убива!".

Виена е най-добрият град за живеене за 2018 г.

Август 14, 2018 Светът
Австрийската столица Виена победи австралийската столица Мелбърн в състезанието за най-добър за живеене град на Икономист Интелиджън Юнит, предава Би Би Си.

Атаката в Лондон е терористичен акт

Август 14, 2018 Светът
Британската полиция разглежда инцидента пред парламента като терористичен акт. Шофьорът, мъж на двадесет и няколко години, е арестуван по обвинения в тероризъм, предадоха световните агенции.

Ердоган: Бойкот на електронните продукти, произведени в САЩ

Август 14, 2018 Светът
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция ще бойкотира електронните продукти, произведени в САЩ, на фона на дипломатическия спор между двете страни, предадоха световните агенции.

200 хил. коли без гражданска отговорност заради фалит на "Олимпик"

Август 14, 2018 България
200 хиляди автомобила в България остават без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик", която е регистрирана в Кипър и у нас действа нейна клонова мрежа, е с отнет лиценз от кипърските власти.

Сидеров срещу Симеонов: Целта е едни олигарси да станат по-богати

Август 14, 2018 България
Лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров отново атакува коалиционния си партньор Валери Симеонов заради поредната серия от неговата акция "Шум" по Черноморието.

Сърбия насърчи исковете срещу НАТО за бомбардировките с обеднен уран

Август 14, 2018 Светът
Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви днес, че държавата ще даде цялата документация, необходима за подаване на искове на граждани във връзка с бомбардировките на НАТО с боеприпаси с обеднен уран през 1999 г., предаде Танюг.

Пускат Търговския регистър поетапно от сряда, спрял заради техническа грешка

Август 14, 2018 България
Справки за актуално състояние на фирмите ще могат да бъдат извършвани от 15 август, сряда. Поетапно ще бъде възстановяван достъпът до останалите функционалности на регистъра.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!