Откриват „Солени ветрове“ с концерт на „Кръгът на барда” и приятели

Август 15, 2018 Култура
В тридневния фестивал ще участват десетки поети с китара от четири страни

Писателят Ангел Хаджипопгеоргиев: Европа се управлява от извратеняци, не знам Земята докога ще ни търпи

Август 15, 2018 Интервю
Елементарното чувство за оцеляване ще мотивира хетерообществото към по-радикални действия, които да дадат шанс хомосапиенсите да останат върху Земята, каза езотерикът

Спипаха контрабандни цигари за близо 1 млн. лева

Август 15, 2018 България
Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Бургас е извършено претърсване на пет помещения в град София, район "Кремиковци", при които са открити контрабандни цигари на обща стойност над 922 000 лв.

348 лева ще е линията на бедност през 2019 г.

Август 15, 2018 България
Линията на бедност в България през 2019 г. ще е 348 лева, реши правителството. Сумата е с 27 лева по-висока в сравнение с размера й през настоящата година, съобщи бТВ. 348 лева ще е линията на бедност през 2019 г.

Кабинетът отпуска 61 млн. лeва срещу "изтичането на мозъци"

Август 15, 2018 България
Правителството одобри 11 национални научни програми за периода 2018-2022 г., съобщиха пред журналисти в МС министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и Юлиан Ревалски, председател на БАН.

Арета Франклин е в тежко здравословно състояние

Август 15, 2018 Любопитни
Певицата Арета Франклин се намира в тежко здравословно състояние според източници, близки до семейството й, съобщава "Гардиън". 76-годишната кралица на соул музиката е заобиколена от най-близките си приятели и членове на семейството си в Детройт.

Почина Едуард Успенски, създателят на Чебурашка

Август 15, 2018 Любопитни
Писателят Едуард Успенски, създател на персонажи като Чебурашка и Крокодила Гена и известен с книги като "Крокодилът Гена и неговите приятели" и "Чичо Фьодор, кучето и котаракът", почина в Москва на 80-годишна възраст, съобщи дъщеря му Ирина, цитирана от ТАСС.

Търговският регистър вече работи

Август 15, 2018 България
Потребителите на Търговския регистър и регистъра на юридическите лицa с нестопанска цел вече могат го да ползват, но само за справки за актуално състояние. От страницата си в Интернет, Агенцията по вписванията се извинява на граждани и юридически лица за причиненото неудобство.

Голяма Богородица е

Август 15, 2018 България
Църковният празник Успение - заспиване, на Пресвета Богородица, който е един от 12-те големи християнски празници, се чества днес. Той се отбелязва на 15 август и от православни, и от католици.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!