Зоран Заев: Македонският език ще е официален в ЕС

Август 21, 2018 Светът
Македонският език ще бъде официален език в Европейския съюз, който има 500 милиона граждани, написа македонският премиер Зоран Заев в своя профил във Facebook.

Рибари показват как се мерметосват мрежи в кратки видео уроци

Август 21, 2018 Бургас
Видеоканалът на старите рибарите от р.с. Ченгене скеле започна с първите си седем урока. Видео уроците са създадени в рамките на проекта "Старите рибари в търсене на онлайн чираци" по Програма "Културно наследство".

Ралица Агайн подаде оставка

Август 21, 2018 България
Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подава оставка от поста. Това съобщи самата тя пред журналисти в кулоарите на парламента, където депутатите заседават извънредно по искане на БСП.

С касова бележка за 3 лв. бургазлия спечели 2 000 от Лотарията на НАП

Август 21, 2018 Бургас
61-годишният Бургазлия Николай Панайотов спечели поредната месечна награда от Лотарията на Националната агенция за приходите с касови бележки. Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева връчи на късметлията чек за 2000 лева.

Започна изплащането на субсидиите на овцевъди и козевъди

Август 21, 2018 България
Държавен фонд "Земеделие" започна изплащането на финансовата подкрепа по схемата на минималната държавна помощ de minimis, съгласно Регламент (ЕС) 1408/2013. Това съобщиха от пресцентъра на службата.

Депутатите заседават извънредно заради "Олимпик" и Търговския регистър

Август 21, 2018 България
Народното събрание прекъсва лятната си ваканция и се събира извънредно в 13 ч., за да изслуша премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския регистър и за да обсъди казуса с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". Заседанието е по искане на БСП.

САЩ пускат 11 милиона барела на пазара

Август 21, 2018 Светът
Министерството на енергетиката на САЩ обяви ,че се готви да извади за продажба 11 милиона барела петрол от стратегическите резерви на страната. Целта е да не се допусне ново поскъпване на суровината на световните пазари, съобщи "Ройтерс".

Турция се отказва от системата ол инклузив в туризма

Август 21, 2018 Светът
Турция обсъжда вариант за отказ от системата ол инклузив в туризма си, съобщи вестник "Хюриет". Според хотелиери, при висока пълняемост на местата в хотелите, повече туристи, отколкото в 2014 година, доходите им са далеч по-ниски през последните две години.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!